Sinds begin mei kunnen de inwoners van Nederweert een eenmalige energietoeslag aanvragen voor de gestegen energiekosten. Kort geleden heeft de gemeente besloten de voorwaarden voor inwoners met een pensioen iets te versoepelen. De pensioenvrijlating wordt vanaf nu toegepast.

Wat is pensioenvrijlating?

Veel mensen hebben pensioen opgebouwd bij een werkgever. Een klein bedrag van het pensioen telt vanaf nu voor de aanvraag van de energietoeslag niet meer mee als inkomen. Voor een alleenstaande of alleenstaande ouder gaat het om een bedrag van € 21,50 en voor gehuwden gaat het om € 43,00. In sommige gevallen zorgt dit ervoor dat u tóch aanspraak kunt maken op de energietoeslag terwijl dit eerst niet het geval was.

Vraag de eenmalige energietoeslag aan

Heeft u de energietoeslag niet aangevraagd omdat uw inkomen net te hoog was door uw pensioen? Vraag dan de toeslag alsnog aan. Dit kan via deze website. Hier kunt u direct uw aanvraag doen, of het aanvraagformulier downloaden om de aanvraag per post toe te sturen.

Hulp nodig bij de aanvraag?

De Sociaal Raadslieden helpen u graag bij het invullen van het aanvraagformulier. Kijk voor meer informatie op de website van Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg