Wilt u meer weten over de geschiedenis van uw familie (stamboomonderzoek)? Of zoekt u informatie over een gearchiveerde bouwvergunning of milieuvergunning? Hebt u informatie nodig voor een werkstuk, scriptie of publicatie? Dan kunt u terecht bij het gemeentearchief.

Onderaan de pagina staan de inventarissen van onze openbare archieven, daarop staan de stukken die in te zien zijn. Niet alle stukken zijn namelijk (al) in te zien i.v.m. privacy. Als uw om informatie vraagt, kan het dus zijn dat we die niet kunnen verstrekken wegens privacy-regels.

Er zijn verschillende mogelijkheden om informatie uit het archief te krijgen/in te zien:

  • U kunt zelf zoeken in de inventarissen (zie ‘te downloaden’).
  • U kunt bellen of een schriftelijk verzoek indienen voor bepaalde informatie, tel. (0495) 677 111 of mail naar archief@nederweert.nl. Omschrijf het verzoek dan zo compleet mogelijk.
  • U kunt naar het archief komen, in het gemeentehuis (op afspraak)
  • Bouwvergunningen zijn alleen op te vragen via het formulier ‘opvragen vergunningen en bouwtekeningen’ waarnaar hieronder de link staat.

Aan het verkrijgen van informatie uit het gemeentearchief kunnen kosten verbonden zijn.

Opvragen vergunningen en bouwtekeningen

Wilt u een vergunning of bouwtekening opvragen? Vul dan onderstaand formulier in. 

Opvragen vergunningen en bouwtekeningen

Archief bezoeken op afspraak

Archief bezoeken voor stamboomonderzoek of inzien van dossiers uit de inventarissen (m.u.v. bouwvergunningen) kan alleen op afspraak

Wegens omstandigheden is het archief momenteel alleen op dinsdag, woensdag en donderdagochtend op afspraak te bezoeken. Een afspraak maakt u via telefoonnummer (0495) 677 111 of via archief@nederweert.nl.

Wat zijn de kosten?

Het zelf zoeken in de inventarissen is gratis. Als u naar het archief komt krijgt u een korte uitleg over de opzet van ons archief (ook gratis).

Waar zijn wel kosten aan verbonden?

  • Als u hulp nodig hebt bij het zoeken.
  • Als u telefonisch of schriftelijk (per brief of mail) informatie uit het archief vraagt.

In beide gevallen bedragen de kosten €16,25 per kwartier dat de archiefmedewerker bezig is om de informatie op te zoeken (ongeacht het resultaat).

Kosten om te kopiëren (excl. verzendkosten):

Per pagina A4  € 0,40
Per pagina A4 vanaf 51 t/m 100 exemplaren € 0,30
Per pagina A4 vanaf 100 exemplaren  € 0,20
Pagina's groter dan A4€ 4,00

Wat moet ik meenemen?

Als je zelf naar het archief komt hoef je niets mee te nemen. Er is een bezoekersruimte in het gemeentehuis, waar plek is om dossiers te bestuderen. Een informatiebeheerder haalt deze dossiers dan voor je uit het depot.

Bent u tevreden over deze pagina?