Wat is het?

Wilt u meer weten over de geschiedenis van uw familie (stamboomonderzoek)? Of zoekt u informatie over een gearchiveerde bouwvergunning of milieuvergunning? Hebt u informatie nodig voor een werkstuk, scriptie of publicatie? Dan kunt u terecht bij het gemeentearchief. 

Onderaan de pagina staan de inventarissen van onze openbare archieven, daarop staan de stukken die in te zien zijn. Niet alle stukken zijn namelijk (al) in te zien i.v.m. privacy. Als uw om informatie vraagt, kan het dus zijn dat we die niet kunnen verstrekken wegens privacyregels. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om informatie uit het archief te krijgen/in te zien:

  • U kunt zelf zoeken in de inventarissen (zie ‘te downloaden’).
  • U kunt een schriftelijk verzoek indienen voor bepaalde informatie per mail naar archief@nederweert.nl. Omschrijf het verzoek zo compleet mogelijk.
  • U kunt naar het archief komen voor het inzien van papieren dossiers in het gemeentehuis (alleen op afspraak).
  • Bouwvergunningen zijn alleen op te vragen via het formulier ‘opvragen vergunningen en bouwtekeningen’ waarnaar hieronder de link staat.

Aan het verkrijgen van informatie uit het gemeentearchief kunnen kosten verbonden zijn.

Opvragen vergunningen en bouwtekeningen

Wilt u een vergunning of bouwtekening opvragen? Vul dan onderstaand formulier in.

Opvragen vergunningen en bouwtekeningen

Archief bezoeken op afspraak

Archief bezoeken voor het inzien van dossiers kan alleen op afspraak. Een afspraak maakt u via (0495) 677 111 of via archief@nederweert.nl.

Wat kost het?

Het toesturen van archiefbescheiden die al digitaal in het archief aanwezig zijn is gratis. Wilt u een papieren kopie ontvangen dan worden daar wel kosten voor berekend. 

Kosten om te kopiëren (excl. verzendkosten):

Per pagina A4 (zwart-wit)€ 0,05
Per pagina A4 (kleur)€ 0,20
Per pagina A3 (zwart-wit)€ 0,10
Per pagina A3 (kleur)€ 0,40
Per pagina groter dan A3€ 4,00

Wat heb ik nodig?

Als je zelf naar het archief komt hoef je niets mee te nemen. Er is een bezoekersruimte in het gemeentehuis, waar plek is om dossiers te bestuderen. Een informatiebeheerder haalt deze dossiers dan voor je uit het depot.

Bent u tevreden over deze pagina?