Op 23 november 2019 is de aanleg gestart van het voedselbos in Leveroy. Inwoners kunnen zien en beleven wat een voedselbos is, hoe het werkt en hoe ze van de natuur kunnen leven. En als je je eigen schop meeneemt, kun je zelf een eetbare plant planten.

Het voedselbos komt tot stand door samenwerking tussen initiatiefnemer Bas Korten, gemeente Nederweert en vrijwilligers uit het dorp. De start is met 56 eetbare soorten planten. Uiteindelijk vormen ongeveer 150 bomen en ruim 200 boomvormers en struiken samen het voedselbos, dat onderhouden wordt door onder andere de basisschool, Jong Nederland en een aantal vrijwilligers. Het voedselbos blijft vrij toegankelijk, zodat iedereen hier kan vertoeven en genieten van de voedsel dragende beplanting en aanwezige fauna.

Voor het voedselbos stelt gemeente Nederweert een stuk grond van ruim 30 are beschikbaar bij de tennisbanen aan de Heerbaan. Voor een video impressie van het aanplanten op 23 november van het voedselbos in Leveroy klik hier.

www.nederweert24.nl/leveroy-krijgt-een-voedselbos/(externe link)

Thema’s: Recreatie, Gezondheid, Inrichting

Functies o.a.: aankleding buitenruimte, voedselplantsoen insecten, waardboom of -plant, ontmoeten, educatie, vruchtoogst.

Terug naar alle voorbeelden