Voor sommige evenementen vraagt u een vergunning aan, voor andere evenementen is een melding voldoende. Beantwoord de vragen in onderstaand formulier, zodat u weet of u een vergunning moet aanvragen of een melding kunt doen. 

Controleer of je een melding of vergunning nodig hebt

Hoe doet u een melding?

Meld uw evenement tenminste 10 werkdagen voordat u het evenement wilt organiseren. Dat doet u door onderstaand formulier in te vullen. Lees ook de algemene regels die gelden voor een klein evenement.
Als uw melding in orde is, ontvangt u binnen enkele dagen een schriftelijke bevestiging. U ontvangt de algemene regels die gelden voor het organiseren van een klein evenement en het geluidbeleid.
Als er aanleiding is om het evenement te verbieden, als er een vergunning nodig is of als de melding te laat is ingediend, dan ontvangt u ook binnen enkele dagen bericht. 

Formulier Melding

Hoe vraagt u een vergunning aan?

Vraag de vergunning ten minste 16 weken voor het evenement aan, door onderstaand aanvraagformulier in te vullen. Aan de aanvraag zijn legeskosten verbonden. Na het invullen en ondertekenen van het formulier, deponeert u het formulier plus bijlagen in de brievenbus van het gemeentehuis of via email naar info@nederweert.nl

DigiD linkEvenementenvergunning aanvragen

eHerkenning linkEvenementenvergunning aanvragen

U hoort binnen vier weken of de vergunning wordt verleend. Deze termijn kan worden verdaagd met vier weken. Bent u het niet eens met de beslissing van de gemeente? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken
Lees de veel gestelde vragen om te beoordelen of u overal aan gedacht hebt.