Blijven deelnemen aan de samenleving is fijn, maar wordt misschien steeds lastiger voor u. Bijvoorbeeld als u ouder wordt en soms de dag niet meer goed doorkomt. Of een beperking heeft en u daardoor niet meer kunt deelnemen aan het verenigingsleven. Uw wereld wordt hierdoor snel kleiner, waardoor u zich eenzaam kunt voelen.

De gemeente Nederweert biedt daarom een fijne daginvulling in ‘De Tref’. Het doel van De Tref is het bieden van een passende dagbesteding aan mensen die méér nodig hebben dan geboden kan worden door het reguliere aanbod van verenigingen, open inlopen en dergelijke, maar nog niet toe zijn aan dagbesteding bij bijvoorbeeld een zorgboerderij.

Een zinvolle dagbesteding

De activiteitenbegeleider zorgt voor een zinvolle daginvulling, leuke contacten binnen én buiten de Tref en een gezonde gezamenlijke broodmaaltijd tussen de middag. U kunt een kaartje leggen, een oude hobby weer oppakken of juist iets nieuws leren. Gewoon gezellig met elkaar kletsen kan natuurlijk ook in de huiselijke sfeer van de Tref. Er zijn groepsactiviteiten, maar u kunt ook zelf iets ondernemen. De activiteiten worden georganiseerd op basis van de vragen en interesses van deelnemers aan de Tref. U kunt denken aan:

  • Koffie drinken.
  • Samen de krant doornemen.
  • Creatieve activiteiten zoals schilderen, handwerken, figuurzagen of bloemschikken.
  • Spelen van spellen, geheugentraining, een wandeling maken of gymnastiekoefeningen.
  • Culturele activiteiten zoals muziek maken.
  • Het verzorgen van de maaltijd.

Is de Tref iets voor u?

U kunt vrijblijvend binnenlopen bij de Tref om te zien of het bij u past. Wilt u deelnemen? Dan organiseert de activiteitenbegeleider een kennismakingsgesprek met u. Zo bepalen we samen wat we voor u kunnen betekenen. Het vervoer van en naar de Tref is op eigen gelegenheid. Er is plaats voor ongeveer 20 personen per keer.

Waar:Schoolstraat 1 in Nederweert.
Wanneer:Dinsdagen en donderdagen. Het dagprogramma loopt van 10.00 uur tot 15.00 uur. U kunt ook een gedeelte van de dag komen. 
Deelname:5 euro per keer
Vragen?Bel 06 - 57 51 63 71
Of mail naar detref@doenlimburg.nl

Vrijwilliger worden?

Vindt u het leuk om mee te helpen op één of meerdere dagdelen in een van de Tref? Dat zou fijn zijn! U kunt hiervoor contact opnemen met de begeleiding. Of loopt u een keer binnen tijdens de openingstijden. De koffie staat klaar.