Bij begeleiding kan het gaan om:

 • Dagbesteding: Dagbesteding bestaat uit activiteiten overdag met een groep mensen, onder begeleiding van vrijwilligers of professionals. U ontmoet andere mensen en heeft een zinvolle invulling van uw dag. Dagbesteding kan ook helpen om mantelzorger(s) te ontlasten.
 • Individuele begeleiding: Daarbij gaat het niet om het overnemen van taken, maar om de ondersteuning bij deze taken. Zo kunt u zelf, met ondersteuning, dagelijkse activiteiten uitvoeren. 

Ondersteuningsmogelijkheden

Dagbesteding

 • Huisgenoten, vrienden, familie en buren
  Misschien kan familie u helpen bij uw administratie en het maken van sociale contacten. Ook goede vrienden willen vaak wel helpen.
   
 • Open inlopen
  Heeft u behoefte aan een praatje met een kop koffie of thee? Of heeft u zin om met buurtgenoten een kaartje te leggen? Bezoek dan een van de Open Inlopen in onze gemeente. Kijk hier voor meer informatie 
   
 • Huiskamers
  U kunt misschien terecht bij een huiskamer. Daar vindt u allerlei mogelijke activiteiten, bijvoorbeeld knutselen en schilderen, spelletjes doen of samen sporten. Een gezellige middag, begeleid door vrijwilligers. Kijk voor meer informatie bij:
 • Eetpunten
  Op steeds meer plekken kunnen buurtgenoten met elkaar eten. Dit heet een eetpunt. Voor een klein bedrag schuift u gezellig aan bij uw buurtgenoten en krijgt u een warme maaltijd. 

Individuele begeleiding

 • Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW-ML)
  AMW-ML biedt professionele hulp aan mensen, die uit evenwicht zijn geraakt. Ze helpen u weer op weg zodat u weer grip krijgt op uw leven. De hulp is gratis. U kunt er onder andere terecht wanneer u:
  • Ondersteuning nodig heeft bij uw persoonlijke ontwikkeling
  • Vragen heeft over geld en werk
  • Problemen ervaart in vriendschappen of relaties
  • Ruzie of geweld ervaart
  • Een verlies te verwerken heeft

U kunt het Algemeen Maatschappelijk Werk bereiken via 088 6560 600, of stuur een e-mail naar info@amwml.nl. Voor meer informatie over het aanbod, kijk op www.amwml.nl(externe link)
 

 • Thuisadministratie Weerterland
  De vrijwilligers van Thuisadministratie Weerterland helpen mensen die hun administratie niet goed op orde hebben, of moeite hebben dit zelf te doen. Niet alleen brengen ze weer overzicht in alle papieren, ook leren ze u vaardigheden aan om de (financiële) thuisadministratie weer zelf te doen.
  • Behoefte aan hulp bij uw thuisadministratie? Bel (0495) 697 900 of mail met thuisadministratie@puntwelzijn.nl. Daarnaast is er ook een inloopspreekuur iedere eerste woensdag van de maand tussen 10:00 en 12:00 bij De Gunnerij, Lambertushof 2 in Nederweert.
    
 • Maatjes van Punt Welzijn
  ​​​​​​​Heeft u behoefte aan een kop koffie, een wandeling, of speelt u graag een spelletje, maar heeft u niemand in u omgeving? Een maatje kan bij u langs komen om u hierbij te vergezellen. Ook kan een maatje worden ingezet om een mantelzorger te ontlasten. 

Ondersteuning van de gemeente

Zijn de bovenstaande oplossingen niet passend voor u? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een maatwerkoplossing van de gemeente. Dat kan bijvoorbeeld een indicatie voor dagbesteding (bijvoorbeeld een zorgboerderij) of een begeleidingstraject zijn.

Wilt u weten wat de gemeente voor u kan betekenen? Doe dan een Wmo-melding bij de gemeente via onderstaand meldingsformulier. U kunt ook mailen naar sociaaldomein@nederweert.nl, of dagelijks telefonisch contact opnemen tussen 9.00 - 11.00 op telefoonnummer (0495) 677 111. De gemeente bekijkt met u welke ondersteuning mogelijk is.

Meldingsformulier Wmo

Verandert er tijdens de periode dat u hulp krijgt iets in uw situatie? Of loopt uw indicatie bijna af en u heeft nog wel hulp nodig? Geef dat dan aan de gemeente door.