Ga na of uw zorgpolis nog bij uw situatie past. U heeft tot uiterlijk zondag 31 december de mogelijkheid om deze polis te wijzigen. Kijk op de vergelijkingswebsite: www.datgeldtvoormij.nl/nederweert(externe link) en start de check. 

Persoonlijk advies

U krijgt een persoonlijk advies voor een passende zorgverzekering. De gemeente geeft hierin geen advies. U bent niets verplicht en u maakt uw eigen keuzes. Als u een andere zorgverzekering wilt, kunt u zich daarvoor gemakkelijk aanmelden via de website. U wordt automatisch afgemeld bij uw oude verzekeraar.

Sociaal Raadslieden bieden gratis hulp

De Sociaal Raadslieden van Nederweert helpen u graag (gratis) bij het vinden van een passende zorgverzekering. U kunt zonder afspraak langskomen tijdens de volgende spreekuren.

  • Maandag 4 december van 13.00 tot 15.00 uur bij de locatie van Algemeen Maatschappelijk Werk, Sint Antoniusplein 21-22 in Nederweert. 
  • Donderdag 14 december van 14.00 tot 15.30 uur bij de Open inloop Ospel, Vrienden van de Peel, Aerthijsplein 3 in Ospel. 

Wilt u liever op een andere dag langskomen? Maak dan een afspraak door te mailen naar raadsliedennederweert@amwml.nl of bel op tel. 088-6560600 (bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur).

Gemeentepolis bij laag inkomen

Als u een laag inkomen heeft, kunt u ook kiezen voor de Gemeentepolis. Dat is een collectieve verzekering van CZ. U krijgt 6% korting op de aanvullende verzekering die u afsluit. De vergelijkingswebsite www.datgeldtvoormij.nl/nederweert(externe link) laat zien of de Gemeentepolis voor u een geschikte optie is. 

Vergoeding voor aanvullende verzekering

De gemeente biedt mensen met een laag inkomen een vergoeding van maximaal € 24,- per maand voor een aanvullende zorgverzekering voor bijvoorbeeld tandarts- of fysiotherapiekosten. Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Neem dan contact op met de gemeente voor meer informatie, tel. (0495) 677 111.