Wat is het?

Als u afval wilt inleveren bij de Milieustraat, dan heeft u een milieupas nodig. In de gemeenten Nederweert en Weert ontvangt elk huishouden de Weerterlandpas. Dit gaat automatisch, u hoeft hier niets voor te doen. Bent u uw Weerterlandpas kwijt of is deze beschadigd? Dan kunt u met het formulier hieronder een nieuwe pas aanvragen. U ontvangt de nieuwe pas binnen twee weken op uw huisadres.

Aanvraag Weerterlandpas

Knippen

Elk jaar krijgt u 6 knippen per huishouden. Hiermee kunt u afval naar de Milieustraat brengen. Met elke knip kunt u 1 m3 afval wegbrengen. De knippen gelden voor dit kalenderjaar. Heeft u aan 6 knippen niet genoeg? Dan kunt u bij de Milieustraat extra knippen kopen voor € 20,- per knip. U kunt bij de Milieustraat alleen met een pas betalen (niet contant). Wilt u navragen hoeveel knippen er nog op uw Weerterlandpas staan? Stuur dan een e-mail aan wlp@weert.nl of neem telefonisch contact op via tel. (0495) 575 000.

Persoonsgebonden

  • De Weerterlandpas is persoonsgebonden. De pas kan dus alleen door u worden gebruikt
  • Zorg voor een geldig identiteitsbewijs als u de Milieustraat bezoekt.

Verlies, diefstal of beschadiging

  • De gemeente is niet verantwoordelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van de Weerterlandpas. Dit is voor eigen risico.
  • U kunt via de link hierboven een nieuwe Weerterlandpas aanvragen.

Verhuizing

  • Verhuist u binnen de gemeente Nederweert of Weert, dan blijft uw tegoed gewoon geldig.
  • Verhuist u buiten een van beide gemeenten, dan vervalt het toegangsrecht tot de Milieustraat.

Hoe werkt het?

Met de gratis Weerterlandpas kunt u per kalenderjaar 6 keer afval naar de milieustraat brengen. Per keer kunt u maximaal 1 m³ brengen.

Hoe werkt de pas?

De Weerterlandpas registreert het aantal keren dat u afval brengt.
Elke 1 m³ afval is één knip. Dat geldt ook als u minder dan 1 m³ afval brengt. Brengt u meer dan 1 m³ afval, bijvoorbeeld 1,7 m³, dan geldt dit als 2 knippen.

Gratis afval brengen

U kunt bepaalde soorten afval ook gratis brengen. U verbruikt dan geen knip van de Weerterlandpas. Voor toegang tot de milieustraat heeft u uw Weerterlandpas nodig, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs.

Knippen (bij)kopen

Hebt u meer dan 6 knippen nodig in een jaar en bent u inwoner van de gemeente Nederweert of Weert? Dan kunt u aan de toegangspoort van de milieustraat één of meerdere knippen (bij)kopen. Dit geldt ook wanneer u, als bewoner, bent vrijgesteld van betaling van de afvalstoffenheffing.

Het huidige tarief is € 20,- voor maximaal 1 m³ per keer. U kunt alleen met pin betalen. U krijgt toegang via de rechterrijstrook, waar u de pas kunt opwaarderen.

Onderaan: aanvragen nieuwe pas verwijderen. Deze tekst staat bovenaan de pagina ook al. 
Aan de eerste alinea van de pagina toevoegen: U ontvangt de nieuwe pas binnen twee weken op uw huisadres.

Parkeren

U kunt de Weerterlandpas ook gebruiken om te betalen voor het parkeren. Hiervoor moet u de Weerterlandpas eenmalig activeren als parkeerpas.

Bent u tevreden over deze pagina?