Eropuit

De gemeente Nederweert biedt aantrekkelijke mogelijkheden om te wandelen. Naast bekende natuurgebieden zoals Nationaal Park De Groote Peel, het Weerterbos en Sarsven en de Banen, kent Nederweert een prachtig buitengebied.

Wandelknooppuntennetwerk

Het wandelknooppuntennetwerk dat in 2015 werd geopend, bestaat uit ruim 175 km tweezijdig bewegwijzerde wandelpaden. Wandelaars kunnen hun routes via circa 160 knooppunten in het veld uitstippelen. Het Nederweerter netwerk is door het routebureau Noord- en Midden-Limburg digitaal ingetekend. De wandelrouteplanner(externe link) is beschikbaar via de website van Hart van Limburg en uiterst gebruiksvriendelijk. Na het maken van een eigen route zijn er diverse mogelijkheden. Zo kan de route worden gedownload voor een GPS, maar ook worden geprint. In de webshop van Hart van Limburg kunt u de traditionele wandelkaarten bestellen(externe link). Het netwerk in Nederweert telt acht aanbevolen startpunten. Hier is ook parkeergelegenheid en vindt u informatiepanelen. Iedereen kan natuurlijk op een willekeurige locatie starten. 

Vlinderpaât

Ook zeker de moeite waar is het 'Vlinderpaât(externe link)'. Dit is een pad vanaf het centrum van Nederweert naar de vlindertuin van de zorgboerderij Bosserhof. Langs het pad zijn vlinderstruiken geplant in het openbare groen, bij appartementencomplexen van Woonvereniging Nederweert en bij particulieren in de tuin.

Wandelpas

Jos Roijakkers uit Ospel combineert zijn twee hobby's, fotograferen en wandelen. Zowel foto's als GPS-routes deelt hij op zijn website Wandelpas. Inmiddels staan er ruim 90 wandelingen op zijn site waaronder een aantal wandelingen in de gemeente Nederweert. Ook op de website van Wandelgids Zuid-Limburg(externe link) zijn een aantal mooie routes te vinden.