Afgelopen week zijn de bouwborden geplaatst die de aanleg aankondigen van fase 1 van de hoogwaardige fietsverbinding tussen Nederweert en Weert. Wilt u het project volgen? Download dan de BouwApp. Hier plaatst aannemer Hurkmans het laatste nieuws over de voortgang van het project.

hoogwaardige fietsverbinding
Foto: gemeente Nederweert/Hurkmans
Bouw App QR code

Presentatie beschikbaar

Op donderdag 30 mei vond in de raadzaal een informatiebijeenkomst plaats over het project. Een groot aantal omwonenden, diverse gemeenteraadsleden en geïnteresseerden kregen een vooruitblik op de werkzaamheden. Projectleider Rick de Groot van aannemer Hurkmans gaf een toelichting op de planning en bereikbaarheid. De presentatie van Hurkmans en een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden zijn te vinden in de app en op onze website.

Verbeteren van fietsroute

Weert en Nederweert verbeteren samen de fietsroute langs de Rijksweg-Zuid en de Helmondseweg. Het fietspad wordt breder, beter verlicht en fietsers krijgen voorrang. Zo kunnen fietsers veilig en snel tussen Weert en Nederweert reizen. Deze verbeteringen stimuleren dagelijks en recreatief fietsen.

Drinkwatertransportleiding

De aanleg van de fietsverbinding gebeurt samen met de aanleg van een nieuwe drinkwatertransportleiding door Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Deze leiding loopt van Ospel naar de Zuid-Willemsvaart in Nederweert en komt vervolgens op hetzelfde tracé te liggen als de fietsroute. WML en de gemeenten werken samen aan dit project.