Taxivervoer is vervoer per personenauto, taxibus of rolstoelbus, voor mensen die niet op een andere manier kunnen reizen.

Ondersteuningsmogelijkheden

 • Vrienden, familie en buren
  Vaak springt de familie bij als iemand minder mobiel wordt. Wonen uw kinderen dichtbij? Dan kunnen zij u misschien helpen met het vervoer. Ook goede vrienden willen vaak wel helpen.
   
 • Nederweerter Automaatje
  Automaatje is vervoer voor en door plaatsgenoten, in en rondom de gemeente Nederweert. U kunt hier van gebruik maken wanneer u minder mobiel bent en niet in staat met eigen auto of openbaar vervoer te reizen. Vrijwilligers rijden u tegen een kleine vergoeding in hun eigen auto naar de winkel, een bezoek aan de kapper, een kennis, de dokter of een andere plek. 
 • Vervoer vergoed door de zorgverzekeraar
  Heeft u een rolstoeltaxi nodig of gaat u naar het ziekenhuis voor nierdialyse, chemokuren of bestralingen dan bent u aangewezen op vervoer via uw ziektekostenverzekeraar. Kijk uw polis na met welke vervoerder uw ziektekostenverzekeraar een contract heeft afgesloten, of neem contact op met uw zorgverzekeraar.
   
 • Taxivervoer naar werk of school
  Ervaart u problemen met vervoer naar school of werk? Dan kunt u mogelijk terecht bij het UWV. Ook kan het UWV(externe link) als dat nodig is aanpassingen aan uw auto aanbrengen.
   
 • Bovenregionaal vervoer (Valys)
  Wilt u taxivervoer over een grotere afstand? Voor ouderen en mensen met een chronische ziekte of handicap bestaat hiervoor de Valys-pas. Hoe u een pas aanvraagt, vindt u op de site van Valys(externe link).

Ondersteuning van de gemeente

Zijn de bovenstaande oplossingen niet passend voor u? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een maatwerkoplossing van de gemeente. U krijgt dan mogelijk een taxipas van Omnibuzz.
Wilt u weten wat de gemeente voor u kan betekenen? Doe dan een Wmo-melding bij de gemeente via onderstaand meldingsformulier. U kunt ook mailen naar sociaaldomein@nederweert.nl, of dagelijks telefonisch contact opnemen tussen 9.00 – 11.00 op telefoonnummer (0495) 677 111. De gemeente bekijkt met u welke ondersteuning mogelijk is.

Meldingsformulier Wmo