Is uw rijbewijs kwijt of gestolen? Meld het verlies van uw rijbewijs online bij de RDW. De RDW blokkeert direct uw rijbewijs en maakt deze ongeldig. Zo kan niemand er misbruik van maken. Een nieuw rijbewijs vraagt u aan bij de gemeente. Maak een afspraak voordat u langskomt. U kunt het verlies van uw rijbewijs ook aangeven bij de gemeente.

Afspraak maken

Meenemen bij aanvraag

  • Geldig identiteitsbewijs
  • 1 pasfoto die voldoet aan alle eisen (alleen voor aanvraag nieuw rijbewijs)
  • Ingevulde Verklaring van vermissing (alleen als u geen aangifte heeft gedaan bij de RDW)

Meenemen bij ophalen

Geldig identiteitsbewijs.

Wanneer kan ik mijn rijbewijs ophalen?

  • Normale aanvraag: na 5 werkdagen
  • Spoed: volgende werkdag (na 12.00 uur) bij een aanvraag vóór 14.00 uur
Rijbewijs€ 51,10
Extra kosten bij spoedaanvraag€ 39,65

De kosten betaalt u bij de aanvraag.

Vraag en antwoord

Wanneer aangifte doen bij politie?

Doe bij diefstal ook altijd aangifte bij de politie. Is uw rijbewijs gestolen of kwijtgeraakt in het buitenland? Laat dan bij de lokale politie in het buitenland een proces-verbaal opmaken. Dit kunt u nodig hebben voor uw verzekering.

Medische keuring nodig?

Bent u voor uw rijbewijs medisch gekeurd? Dan kunt u bij verlies of diefstal kiezen of u een nieuw rijbewijs wilt. Of een vervangend rijbewijs. Een vervangend rijbewijs is geldig tot wanneer uw oude rijbewijs geldig zou zijn. U hoeft hiervoor niet opnieuw gekeurd te worden. Voor deze termijn bent u namelijk al goedgekeurd. Kiest u voor een nieuw rijbewijs? Dan heeft u wel een medische keuring nodig. Ook moet u dan een Gezondheidsverklaring hebben.

Rijbewijs teruggevonden?

Heeft u uw rijbewijs als vermist opgegeven? En vindt u het rijbewijs later terug? Dan moet u dit rijbewijs inleveren bij de gemeente. U mag hier niet meer mee rijden.