Zeker in deze tijd vinden we het belangrijk dat straten en buurten naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Er zijn genoeg leuke, verbindende activiteiten te bedenken die u samen met uw buren kunt ondernemen rond de feestdagen. Om daar alvast op voor te sorteren, kunt u vanaf nu weer een gratis buurtkerstboom aanvragen. 

Elkaar ontmoeten

In de wintermaanden is het wat minder vanzelfsprekend dat buurtbewoners elkaar op straat treffen. Met een boek bij de open haard spreekt meer aan dan op pad in de kou. Een leuke activiteit organiseren voor de buurt kan dan helpen om elkaar toch te ontmoeten. Een mooie kerstboom in de straat mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. “Een kerstboom geeft sfeer en is een leuke aanleiding voor een ontmoetingsactiviteit, waaraan iedereen kan meedoen. Zo is er ook tijdens kortere en donkere dagen aandacht voor elkaar”, aldus wethouder Carla Dieteren.

Gezellige activiteit

Elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken, kan met een activiteit of initiatief voor de straat of buurt. Zoals de vertelling van een kerstverhaal rondom de buurtkerstboom, een moment van bezinning of een muziekoptreden. “Of maak een mooie boom waarin ieder een leuk berichtje of wens kan achterlaten. Hoe leuk zou het zijn als hier weer gezamenlijke initiatieven uit voortvloeien?”, aldus leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar. 

Zaterdag 16 december is ophaaldag

Na bestelling kunt u de buurtboom op zaterdag 16 december tussen 10.00 en 12.00 uur ophalen op het Raadhuisplein, voor de hoofdingang van het gemeentehuis. De klusploeg van Kansrijk in de Wijk helpt mee om de boom op de aanhangwagen te tillen. “We zorgen ook voor wat lekkers”, zegt Harold van der Haar. “U bent zelf verantwoordelijk voor plaatsing van de boom. En eventuele kosten voor decoratiemateriaal en stroomverbruik zijn voor eigen rekening. De boom leveren wij u gratis.” 

Boom en partytent/statafels 

Bedenk samen met uw straat of buurt een (kleinschalige) activiteit en bestel de buurtboom vóór vrijdag 1 december bij leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar. Tel. 06-181 152 95 of e-mail: h.vanderhaar@nederweert.nl. Wel goed om te realiseren is dat de buurtboom zo’n vier meter hoog is en geen belemmering mag vormen voor de doorgang van het verkeer en de hulpdiensten. Het is ook mogelijk om voor het initiatief of de activiteit de gemeentelijke partytent en statafels te lenen. Na de jaarwisseling kunt u de boom aanbieden tijdens de ophaalronde.