Ayla Hermans

Ayla Hermans
"Achteruit kijken is ook vooruitgaan"

Sinds november 2019 lid van de rekenkamer. Woonachtig in Weert en werkzaam bij de gemeente Nuenen.
Haar drijfveer: "Het werken in een dynamische omgeving met een hoge maatschappelijke impact. Daarbij spreekt het mij aan om de gemeenteraad te ondersteunen door het doen van onderzoek waardoor mogelijke (proces)verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Daarnaast vind ik het belangrijk dat een gemeente haar keuzes kan uitleggen aan inwoners en ondernemers."


Frank Sampers

Frank Sampers
"Onderzoek dat bijdraagt aan een nog grootser Nederweert"

Voorzitter rekenkamer, sinds 2009 verbonden aan de rekenkamer in Nederweert. Woonachtig in Nederweert en is ondernemer. Wat drijft hem in zijn functie? "Het is een uitdaging om een gemeenteraad te helpen bij zijn controlerende taak. Er gebeurt veel in een gemeente. Hoe kan een gemeenteraad daar grip op houden? Hoe kan een gemeenteraad vaststellen of het geld dat wordt uitgegeven wel of niet doelmatig is besteed?"


Clive ter Heege

Clive ter Heege
“Objectief en kritisch bijdragen aan nog beter lokaal bestuur”

Sinds eind 2023 lid van de rekenkamer. Woonachtig in Ospel. 
Heeft gewerkt in control, audit en bedrijfsvoering bij Ministeries van Defensie en Financiën en is sinds kort met pensioen.
Over zijn functie als rekenkamerlid zegt hij: “Ik zie dit vooral als een gelegenheid om ook lokaal een steentje bij te kunnen dragen door te helpen het bestuur verder te verbeteren.” 


Eric Sentjens

Eric Sentjens

“De onderzoeken van de rekenkamer gaan aan mijn nieuwsgierigheid tegemoetkomen en zullen de raad, college en de gemeente als geheel sterker gaan maken.”

Sinds december 2023 lid van de rekenkamer. Ik woon mijn hele leven al in Nederweert en ben in diverse rollen actief geweest bij Merefeldia, TTCN en Raadpop en als toezichthouder bij Woningvereniging Nederweert en Vorkmeer en Punt Welzijn. Voor mijn werk voer ik interim-opdrachten uit, de afgelopen jaren veelal bij zorginstellingen. De afgelopen jaren kreeg ik (door de woningvereniging, de welzijnsstichtingen en de jeugd- en WMO-zorg) steeds meer te maken met gemeenten. Dat maakte me zo nieuwsgierig dat ik graag meer zicht wil krijgen op hoe gemeenten werken. De onderzoeken van de rekenkamer gaan aan mijn nieuwsgierigheid tegemoetkomen
en zullen de raad, college en de gemeente als geheel sterker gaan maken.