Wat is het?

De Kledingdag is een initiatief van de gemeenten Weert en Nederweert. Lokale (kinder)schoenen- en (kinder)kledingwinkels bieden dan hun producten aan tegen lagere prijzen. In deze winkels kunnen uw kinderen, van 0 t/m 18 jaar, gratis nieuwe kleding en schoenen uitzoeken. 

Voor wie

De belangrijkste regels om in aanmerking te komen voor de Kledingdag zijn:

  • U bent inwoner van de gemeente Nederweert.
  • U heeft een inkomen dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm.
  • U heeft één of meerdere kinderen in de leeftijdscategorie van 0 t/m 18 jaar.
  • Er wordt niet gekeken naar het vermogen.

Wanneer

De kledingdagen worden 2x per jaar georganiseerd. Een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. In het voorjaar krijgt u een bedrag van € 100,- per kind en in het najaar € 150,- per kind. De kledingdagen in het voorjaar 2024 vinden plaats van 13 t/m 31 mei.

Aanmelden

Gezinnen met kinderen die een bijstandsuitkering hebben of bijzondere bijstand krijgen, worden automatisch uitgenodigd voor de Kledingdag. Ze hoeven zich niet aan te melden.

Wilt u graag in aanmerking komen, vul dan het onderstaande aanvraagformulier in. Als blijkt dat u in de doelgroep valt, ontvangt u een uitnodiging zodra de datums bekend zijn.

Aanmeldingsformulier

Hulp nodig bij het invullen?

Bezoek het spreekuur van de Sociale Raadslieden Nederweert. Een afspraak maken kan ook tel: (088) 656 0600 of mail naar raadsliedennederweert@amwml.nl

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met Team Inwoners, telefoonnummer (0495) 677 111 of per e-mail sociaaldomein@nederweert.nl.