Wat is het?

Op grond van het Uitvoeringsbesluit Subsidies Nederweert 2019 (Hoofdstuk 2 Incidentele subsidies) kan de gemeente een bijdrage verlenen in de kosten van kadercursussen. Een aanvraag daartoe dient tijdig voorafgaand aan het begin van de cursus bij burgemeester en wethouders te worden ingediend via het modelaanvraagformulier.

Aanvraag Kadercursus

Wat wordt onder een kadercursus verstaan?

  1. Onder een kadercursus wordt verstaan een door het college erkende cursus van minimaal 4 klokuren die gericht is op deskundigheidsbevordering van het vrijwillig (toekomstig) bestuurskader of technisch kader van de subsidieaanvrager met als doel deze deskundigheid over te dragen aan leden en deelnemers van de subsidieaanvrager.
  2. Een erkende kadercursus wordt georganiseerd door een sportbond, Huis van de Sport Limburg, een landelijke of regionale muziekbond, Scouting Nederland (landelijk of provinciaal), Jong Nederland (landelijk of provinciaal), een landelijke of regionale gehandicapten- of categorale patiëntenorganisatie, een landelijke of provinciale ouderenorganisatie, het Huis van de Zorg Limburg, het Oranje Kruis of een andere door het college in aanmerking gebrachte overkoepelende organisatie.
  3. Per kadercursus wordt per subsidiejaar aan een subsidieaanvrager subsidie verstrekt voor maximaal 10 kaderleden.
  4. In afwijking van het bepaalde in de leden 2 en 3, wordt een binnen één vereniging of samenwerkende verenigingen gegeven kadercursus, die voor minimaal 10 kaderleden wordt gegeven, voor subsidie in aanmerking gebracht.

Welke bijdrage wordt verleend als voldaan wordt aan de voorwaarden?

  1. De subsidie in de kosten van een kadercursus bedraagt:
    a.    80% van de deelnemersbijdrage, waaronder worden verstaan de inschrijf- en de examengelden, alsmede de noodzakelijke kosten van aanschaf van boeken, niet zijnde naslagwerken, met overlegging van het cursusprogramma;
    b.   80% van de reiskosten die gebaseerd zijn op de werkelijk kosten van openbaar vervoer, danwel 80% van een nader door burgemeester en wethouders vast te stellen bedrag per gereden kilometer.
    c.    80% van de subsidiabele – werkelijk gemaakte - kosten verbonden aan de kadercursus als bedoeld in artikel 2.4, lid 4, tot een maximum van € 1.000,00;
  2. De subsidie als bedoeld in het eerste lid onder a. en b. bedraagt per cursus per deelnemer niet meer dan € 600,00.
  3. Onder subsidiabele kosten als bedoeld in lid 1 onder c. worden verstaan: de zaalhuur, cursusleiding, cursussyllabus en nader door burgemeester en wethouders te bepalen kosten, niet zijnde consumptieve uitgaven.

Overige bepalingen:

  1. De subsidie wordt direct vastgesteld.
  2. De aanvrager geeft aan burgemeester en wethouders wijzigingen door die van invloed zijn op de hoogte van de vastgestelde subsidie.
  3. De vastgestelde subsidie kan gewijzigd worden aan de hand van de wijzigingen zoals bedoeld in lid 2.