Verdacht signaal? Meld het ons!

Home > Veiligheid en handhaving > Verdacht signaal? Meld het ons!

Verdacht signaal? Meld het ons!

Als de bovenwereld en onderwereld met elkaar verweven raken, noemen we dat ‘ondermijning’. Voorbeelden van ondermijning zijn wietplantages of xtc-labs in loodsen of woningen, het witwassen van geld via bedrijven en fraude met mest.

Criminelen misbruiken legale diensten

Om illegale praktijken te kunnen uitvoeren, maken criminelen vaak gebruik van diensten van de bovenwereld. Veel illegale activiteiten zijn namelijk niet uit te voeren zonder legale ondersteuning. Denk daarbij aan transport, opslag, vergunningen, huisvesting, financiën en sociale voorzieningen. Vaak is dus de bovenwereld nodig om ondermijnende criminaliteit te kunnen plegen. Dat gaat meestal ongemerkt en onbedoeld. Door de invloed en druk van criminelen vervagen normen en wordt, soms zonder dat we het meteen merken, onze veiligheid aangetast. Deze ondermijnende effecten tolereren we niet in Nederweert!

Samen sterk tegen ondermijnende criminaliteit

Als gemeente werken we nauw samen met andere partijen om ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Dat doen we onder meer samen met de politie, het Openbaar Ministerie, het RIEC, de belastingdienst, woningcorporaties en onze buurgemeenten. Samen maken we een vuist tegen de criminelen. Ook u kunt helpen!

Wat kunt u doen?

Ondermijnende activiteiten vinden meestal stiekem plaats. Maar wie goed oplet, kan de activiteiten soms opmerken. U bent onze ogen en oren op straat. Ruikt u bijvoorbeeld steeds een hennepgeur bij een pand bij u in de buurt? Of wordt u benaderd voor de verhuur van een pand van u en vertrouwt u het niet? Vermoedt u mestfraude? Bent u verbaasd over de veel te dure aankopen van een buurtbewoner met een krappe beurs?  ….Meld signalen! Dat kan op verschillende manieren.

Meld uw signaal nu!

Meld uw verdachte situatie via dit formulier, bel de politie via 0900 - 8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000. Is uw melding spoed of is er sprake van een heterdaad? Bel dan 112.

Samen houden we Nederweert veilig.