Kunt u op 17 maart 2021 niet zelf stemmen? Dan kunt u iemand anders voor u laten stemmen. U moet hiervoor iemand machtigen. Dit heet ‘stemmen bij volmacht’. Iemand mag tegelijk met zijn eigen stem dan voor maximaal nog 3 andere kiezers stemmen. U krijgt uw stempas uiterlijk 3 maart 2021.

Iemand uit Nederweert voor u laten stemmen?

Wilt u iemand uit Nederweert voor u laten stemmen? Dat regelt u zelf. U vult de achterkant van uw stempas in en zet er uw handtekening op. Ook de persoon die voor u stemt zet een handtekening op uw stempas. U geeft de persoon die voor u gaat stemmen uw stempas en een kopie van uw identiteitsbewijs mee. Is uw identiteitsbewijs niet meer geldig? Dan moet u een schriftelijke volmacht geven. In een volmacht zet u wie voor u gaat stemmen

Iemand buiten Nederweert voor u laten stemmen

Wilt u iemand uit een andere gemeente in Nederland voor u laten stemmen? Dan geeft u iemand een schriftelijke volmacht. In een volmacht zet u wie voor u gaat stemmen.

Aanvragen schriftelijke volmacht

  1. Vul het 'Aanvraagformulier schriftelijke volmacht' in. Doe dit samen met de persoon die voor u gaat stemmen.
  2. Stuur het formulier naar de gemeente. Zorg dat de gemeente het formulier op vrijdag 12 maart 2021, 17.00 uur ontvangen heeft. Eerder kan ook, graag zelfs.
  3. De persoon die voor u gaat stemmen krijgt van de gemeente een volmachtbewijs thuisgestuurd. Hij of zij neemt het volmachtbewijs mee naar het stembureau en kan tegelijk met zijn eigen stem ook voor u stemmen.