Hulpmiddelen kunnen u in en rond het huis mobieler maken als lopen minder goed gaat. Een wandelstok, rollator of rolstoel bijvoorbeeld.

Ondersteuningsmogelijkheden

Er zijn allerlei mogelijkheden om gratis een hulpmiddel te krijgen. Bijvoorbeeld:

 • Gratis uitleen van rolstoelen, scootmobielen en fietsen
  Heeft u af en toe een rolstoel of scootmobiel nodig? Als inwoner van de gemeente Nederweert kunt u kosteloos gebruik maken van onze uitleenservice, zonder om te hoeven kijken naar het onderhoud. Naast een rolstoel of scootmobiel kunt u ook een rolstoelfiets of duofiets lenen. Meer informatie vindt u op deze pagina.
   
 • Hulpmiddelendepot van Lânger Toês
  Bij Lânger Toês kunt u vaak gratis een rolstoel, wandelstok of rollator ophalen. De hulpmiddelen zijn geschonken door andere inwoners of bedrijven. 
  • Heeft u een hulpmiddel nodig? Informeer dan of het beschikbaar is door te bellen met coördinator Bèr Mertens. Hij is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 06 - 105 159 35.
    
 • Uitleen via uw zorgverzekeraar
  Heeft u tijdelijk een rolstoel nodig? U kunt deze gratis lenen via uw zorgverzekeraar, voor de duur van maximaal 6 maanden. 

Ondersteuning van de gemeente

Zijn de bovenstaande oplossingen niet passend voor u? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een maatwerkoplossing van de gemeente. Dat kan bijvoorbeeld eigen scootmobiel, elektrische rolstoel of ander specifiek hulpmiddel zijn.

Wilt u weten wat de gemeente voor u kan betekenen? Doe dan een Wmo-melding bij de gemeente via onderstaand meldingsformulier. U kunt ook mailen naar sociaaldomein@nederweert.nl, of dagelijks telefonisch contact opnemen tussen 9.00 - 11.00 op telefoonnummer (0495) 677 111. De gemeente bekijkt met u welke ondersteuning mogelijk is.

Meldingsformulier Wmo

 • Hoe werkt het?
  • Als u in aanmerking komt voor een hulpmiddel via de gemeente, dan kunt u kiezen voor een hulpmiddel in natura of voor een persoonsgebonden budget (pgb).
  • Als u kiest voor een voorziening in natura, dan krijgt u een hulpmiddel in bruikleen. De gemeente heeft daarvoor een contract met Kersten Hulpmiddelen(externe link).
  • Als u een persoonsgebonden budget krijgt, kunt u zelf van dat geld een hulpmiddel kopen.