Ook nu staat gemeente Nederweert voor u klaar! 

Het coronavirus zet Nederland al een tijd op z’n kop. Op advies van de Rijksoverheid vermijden burgers zoveel mogelijk sociaal contact en blijven ze meer  thuis. Een groot deel van de bevolking kan zich goed redden. Kwetsbare inwoners komen echter voor een uitdaging te staan. Wij schieten deze mensen te hulp.

Ondersteuning vanuit de gemeente

We steunen inwoners met hulpvragen. Zéker in deze tijd van crisis pakken we onze rol in de zorg voor de kwetsbare inwoners en ondersteunen we bij dringende hulpvragen. Denk aan boodschappen doen, medicatie ophalen, een luisterend oor of de hond uitlaten. Op het moment dat een inwoner een hulpvraag heeft en het eigen netwerk niet kan bijspringen, dan zet de gemeente op maat ondersteuning in. Het blijft belangrijk om eerst zelf een oplossing te zoeken.

Kernteam

Er is een kernteam opgericht dat zich inzet bij hulpvragen. Hulpvragen kunnen één op één worden opgepakt. Er kan ook een initiatief opgezet worden om meerdere mensen met dezelfde hulpvraag te kunnen helpen. Het kernteam bestaat uit professionals van de gemeente en partnerorganisaties. Deze partners hebben een werkinstructie gekregen zodat zij op een veilige manier aan de slag kunnen gaan.

Kracht in eigen dorp

Naast de ondersteuning die de gemeente biedt, zien we dat inwoners hun krachten bundelen. Verschillende initiatieven zijn opgezet om elkaar te kunnen helpen. Zo worden er spellen uitgeleend, kaartjes geschreven voor jarige kinderen en tekeningen gemaakt voor eenzame ouderen. Ook de vrijwilligers van de Open Inlopen in de kernen dragen hun steentje bij. Zij maken graag telefonisch een praatje met andere inwoners die hier behoefte aan hebben.

Maakt u gebruik van elkaars hulp? Zorg goed voor elkaar en vergeet de maatregelen van de rijksoverheid niet.

Contact opnemen voor hulp

Hebt u een dringende hulpvraag en kunt u deze niet zelf of met hulp van anderen oplossen, dan kunt u op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur (vrijdagen tot 12.00 uur) contact opnemen via het algemeen telefoonnummer (0495) 677 111. Het klant contact centrum verbindt u door met de regisseurs leefbaarheid. Zij kijken samen met u en met het kernteam naar een oplossing op maat.

Vragen over werk, inkomen en overige hulp en ondersteuning

Hebt u een vraag op het gebied van werk, inkomen, hulp en ondersteuning, dan kunt u op werkdagen tussen 09.00 en 11.00 uur bellen met de gemeente Nederweert: (0495) 677 111.