Veel Oekraïners hebben (nood)hulp nodig. U kunt zelf op verschillende manieren mensen uit Oekraïne helpen. We vragen u om gebruik te maken van het aanbod van Vluchtelingenwerk. Vluchtelingenwerk coördineert alle activiteiten voor inwoners van Oekraïne die zijn gevlucht. Daardoor kan de hulp efficiënt en effectief worden uitgevoerd. Via de website van Vluchtelingenwerk kunnen inwoners huisvesting aanbieden, de inzameling van spullen bekend maken en zich aanmelden als vrijwilliger. 

U kunt zelf op verschillende manieren mensen uit Oekraïne helpen. Veel Oekraïners hebben (nood)hulp nodig. Wereldwijd zetten landen, bedrijven en hulporganisaties zich hiervoor in.

U kunt helpen op de volgende manieren:

Ik wil vluchtelingen steunen. Hoe doe ik dat?

VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen vanaf het moment dat ze worden opgevangen in Nederland. Op het platform van VluchtelingenWerk vindt u meer informatie voor iedereen die Oekraïners en andere vluchtelingen in Nederland wil helpen.

Ik wil een Oekraïense vluchteling in huis nemen. Wat moet ik doen?

VluchtelingenWerk geeft aan wat de mogelijkheden zijn als u zelf huisvesting aan vluchtelingen wilt aanbieden.

Ik wil geld doneren. Waar kan ik dat doen?

Geld geven kan via Giro555, de actie van de Nederlandse Samenwerkende Hulporganisaties voor Oekraïne. Zij bieden hulp aan slachtoffers van de oorlog. Met het geld zorgen zij in Oekraïne en omringende landen bijvoorbeeld voor onderdak, medische zorg, eten en schoon drinkwater. En ze zorgen dat die hulp snel bij de mensen komt die dat het meest nodig hebben.