HackShield

Ben jij tussen 8 en 12 jaar oud? Help ons dan de strijd tegen online boeven aan te gaan. Doe mee met de online game HackShield en wordt een echte cyber agent!

We doen steeds meer online. Superhandig! Maar...ook criminelen weten steeds beter hun weg op internet.
Ze proberen ons op allerlei manieren gegevens te ontfutselen. Of ze doen zich voor als iemand anders en komen zo met jou in contact. Cyber criminaliteit heet dit.
De politie werkt samen met ons om dit tegen te gaan. Maar daar hebben we jou bij nodig! Het is heel belangrijk dat jij weet waar je allemaal op moet letten als je online bent. Dat leer je door het online spel HackShield te spelen.

Het is een supertof spel om te spelen en als je klaar bent, weet jij alles van cybercriminaliteit.  Je wordt cyber agent! En je kunt nog leuke prijzen winnen ook!

Alle kinderen in de gemeente Nederweert kunnen deze game gratis thuis spelen! Als je bij het aanmelden kiest voor ’Nederweert’, kun je ook de scores van bijvoorbeeld klasgenootjes of andere kinderen uit Nederweert zien

Meld je direct aan!(externe link)

Je start in de online game met enkele HackSchield-levels waarin je puzzels oplost en vragen beantwoordt. Bij goede scores groei je door en kun je korte missies spelen. Daarin leer je onder andere over wachtwoorden en phishing. Als je deze stappen hebt doorlopen, kun je zelf games maken en de games van andere kinderen uit Nederland spelen en zo een echte Cyber Agent worden!

Q & A (veel gestelde vragen)

Wat is HackShield?

HackShield is een game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Via deze game worden kinderen opgeleid tot Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.
Door de levels te spelen leer je over veel belangrijke cyber security onderwerpen, en via de Quests kan je ook, bijvoorbeeld, je vader, moeder, opa of oma uitdagen! Sinds kort kan je zelfs je eigen levels maken in de Level Maker. De levels die je hebt gemaakt kan je delen met je vrienden - dus maak het ze vooral niet te makkelijk…

HackShield werkt samen met veel gemeenten in Nederland. Gemeenten en politie zijn namelijk op zoek naar Cyber Agents die ervoor kunnen zorgen dat zijzelf en hun omgeving het internet veilig kunnen gebruiken. De gemeenten en politie zijn zo blij met de hulp van Cyber Agents, dat de beste Cyber Agents zelfs kans maken

Hoe kan ik HackShield spelen?

Je kan HackShield spelen op een laptop of pc via www.joinhackshield.nl en op een tablet en smartphone door de app te downloaden in de App Store (externe link)of Google Play(externe link).

Is HackShield gratis?

Ja, HackShield is gratis en zal dat ook altijd blijven. Er zijn geen in-app aankopen, HackShield heeft geen winstoogmerk, en doet niet aan kindermarketing.

Moet ik een account aanmaken? 

Het eerste level kan je spelen zonder account. Om verder te spelen dan het eerste level moet je een account aanmaken. Wil je kans maken op prijzen of Cyber Agent van je gemeente worden? Dan moet je een e-mailadres achterlaten van iemand van 18 jaar of ouder. We gebruiken dit e-mailadres bijvoorbeeld om contact met je ouders op te nemen als je iets gewonnen hebt. Meer informatie hierover vind je in de Privacy Policy(externe link) en de Algemene Voorwaarden(externe link) .

Kan ik iets winnen?

Ja, er zijn verschillende toffe producten van HackShield (bijvoorbeeld boeken en t-shirts) die je kunt winnen. Dit kan bij competities van partners, via je gemeente of bij HackShield events. Om kans te maken op deze prijzen moet je een account aanmaken en is het belangrijk om een e-mail van je ouder/verzorger geverifieerd te hebben. Hou onze website in de gaten om te zien of je nu iets kan winnen.