Wat is het?

De gemeente moet gladheid op wegen binnen de bebouwde kom bestrijden. De gemeente strooit als de wegen glad worden door bevriezing, sneeuw of ijzel.

  • Als eerste strooit de gemeente op doorgaande routes, zoals busroutes, hoofdwegen en toegangswegen tot wijken.
  • Daarna wordt gestrooid op wegen naar huisartsen en verzorgingshuizen en straten bij winkelcentra en in woonwijken.

Soms wordt gestrooid als de temperatuur nog (ruim) boven 0 graden is. Dat noemen we preventief strooien. De voorspellingen zijn dan zodanig, dat we verwachten dat het op korte termijn glad kan worden. Als er geen neerslag wordt verwacht, blijft het zout zeker 2-3 dagen zijn werking doen,

Wat moet ik doen?

Zorg dat u altijd voldoende zout om te strooien in huis hebt. Dan kunt u de stoep voor uw woning sneeuw- en ijsvrij houden.
U kunt in de winterperiode een gratis emmertje strooizout ophalen. Hieronder leest u er meer over.

Nederweert, Nederweert-Eind, Budschop, Ospel

Inwoners van Nederweert, Nederweert-Eind, Budschop en Ospel kunnen het gratis strooizout afhalen bij de voormalige gemeentegarage aan de Gutjesweg 2 in Nederweert. Afhankelijk van het weer worden meer afhaalmomenten ingepland. Houdt u onze website in de gaten.

  • Dinsdag 14 november tussen 17.00 en 20.00 uur
  • Donderdag 16 november tussen 17.00 en 20.00 uur
  • Woensdag 6 december tussen 13.00 en 15.00 uur
  • Donderdag 14 december tussen 13.00 en 15.00 uur
  • Donderdag 4 januari tussen 17.00 en 20.00 uur

Leveroy 

Bewoners van Leveroy kunnen een emmertje strooizout afhalen bij de familie Van Roij, Dorpstraat 20 in Leveroy. Wilt u wel even bellen van tevoren, zodat u niet voor een gesloten deur staat, tel. (0495) 651687.

Ospeldijk

Bewoners van Ospeldijk kunnen een emmertje strooizout afhalen in het Thomashuis, Moostdijk 1.

  • Vanaf maandag 13 november

Pas en legitimatiebewijs

Per adres kan één emmertje worden afgehaald. Let op: bewoners moeten de Weerterlandpas en een legitimatiebewijs meenemen als ze het zout komen afhalen. Als u zelf niet kunt komen, is het ook mogelijk om aan de afhaler uw Weerterlandpas en legitimatiebewijs mee te geven.