Wandelroutes en wandelknooppuntennetwerk

Home > Wandelroutes en wandelknooppuntennetwerk

Wandelroutes en wandelknooppuntennetwerk

De gemeente Nederweert biedt aantrekkelijke mogelijkheden om te wandelen. Naast bekende natuurgebieden zoals Nationaal Park De Groote Peel, het Weerterbos en Sarsven en de Banen, kent Nederweert een prachtig buitengebied.
Een afwisselend agrarisch landschap dat onder meer bij landgoed Het Kruis zeer de moeite waard is.

In het voorjaar van 2014 steunde de gemeente de realisatie van ‘De Vlinderpaât’. Dit is een pad vanaf het centrum van Nederweert naar de vlindertuin van de zorgboerderij ‘Bosserhof’. Langs het pad zijn vlinderstruiken geplant in het openbare groen, bij appartementencomplexen van Woonvereniging Nederweert en bij particulieren in de tuin.

Jos Roijakkers uit Ospel combineert zijn twee hobby's, fotograferen en wandelen. Zowel foto's als GPS-routes deelt hij op zijn website wandelpas. Inmiddels staan er ruim 90 wandelingen op zijn site waaronder een aantal wandelingen in de gemeente Nederweert. Ook op de websites van Wandelgids Zuid-Limburg en Wandelknooppunt zijn een aantal mooie routes te vinden.

Eind maart 2015 is in Nederweert het wandelknooppuntennetwerk geopend. Het netwerk bestaat uit ruim 175 km tweezijdig bewegwijzerde wandelpaden. Wandelaars kunnen hun routes via circa 160 knooppunten in het veld uitstippelen. Het Nederweerter netwerk is door het routebureau Noord- en Midden-Limburg digitaal ingetekend. De wandelrouteplanner is beschikbaar via de website van VVV-Midden-Limburg en uiterst gebruiksvriendelijk. Na het maken van een eigen route zijn er diverse mogelijkheden. Zo kan de route worden gedownload voor een GPS, maar ook worden geprint. In de webshop van VVV Midden-Limburg zijn ook de traditionele wandelkaarten te bestellen.

Het netwerk in Nederweert telt acht aanbevolen startpunten. Hier is ook parkeergelegenheid en vindt u informatiepanelen. Iedereen kan natuurlijk op een willekeurige locatie starten. Bijvoorbeeld bij een van de horecagelegenheden langs de routes.