Wat is het?

U kunt uw huishoudelijk afval kwijt in de verzamelcontainer bij u in de buurt. Wanneer er geen verzamelcontainer bij u in de buurt is, zet u uw afval op een vaste dag buiten.

Daarnaast zijn er in uw buurt aparte afvalcontainers voor papier en karton, plastic, glas, textiel en klein chemisch afval. Check via Afvalscheidingswijzer.nl(externe link) in welke bak uw afval hoort.

Wanneer het afval te groot of te zwaar is om in een vuilniszak of container te stoppen, is het grofvuil en gelden er andere regels.

Huishoudens krijgen van de gemeente een eigen duobak voor hun afval. Is deze kwijt of kapot? Vraag hier een nieuwe aan.

Aanvragen duobak/afvalcontainer

In de gemeente Nederweert haalt de ophaaldienst het afval wekelijks huis-aan-huis op. U kunt hiervoor de duobak gebruiken. Veel afval kunt u ook scheiden. Dit afval kunt u weggooien in de ondergrondse afvalcontainers of wegbrengen naar de Milieustraat(externe link) in Weert.

Duobak

Huishoudens krijgen van de gemeente een eigen duobak voor hun afval. U kunt daarin uw huishoudelijk restafval en uw groente-, fruit- en tuinafval (GFT) kwijt. De ophaaldienst maakt de duobak elke week leeg.

Aanbieden van duobak

  • Sorteer uw afval. In de duobak hoort alleen restafval (achterste gedeelte van de bak bij handvat) en GFT (voorste gedeelte van de bak).
  • Zorg dat uw duobak goed sluit.
  • Zet de bak op tijd aan de straat, met het handvat naar de straat. Dat kan voorafgaand aan de ophaaldag na 22.00 uur of op de ophaaldag voor 07.00 uur.
  • Houd uw bak netjes.

Duobak kwijt of stuk

U kunt een nieuwe duobak aanvragen als deze kwijt of stuk is. U kunt dit online regelen of bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Komt u in een nieuwbouwwoning wonen? Dan zorgen wij voor een duobak. U hoeft dit niet zelf te regelen.

Wat kost het?

Voor het aanbieden van de duobak betaalt u niet extra. Medio 2023 krijgt u een nieuwe container voor het restafval. Vanaf 1 september betaalt u een bedrag per lediging van de restafvalcontainer.

Formaat container Bedrag per lediging
140 liter restafvalcontainer€ 4,26
40 liter rolbox€ 2,50
GFT-containergratis

Bent u tevreden over deze pagina?