Huishoudens krijgen van de gemeente een eigen duobak voor hun afval. Is deze kwijt of kapot? Vraag hier een nieuwe aan.

In de gemeente Nederweert haalt de ophaaldienst het afval wekelijks huis-aan-huis op. U kunt hiervoor de duobak gebruiken. De duobak wordt bij iedere lediging gewogen. Hoeveel u betaalt, is afhankelijk van het aantal kilo's afval. Veel afval kunt u ook scheiden. Dit afval kunt u weggooien in de ondergrondse afvalcontainers of wegbrengen naar de Milieustraat(externe link) in Weert.

Aanvragen duobak/afvalcontainer

Duobak

Huishoudens krijgen van de gemeente een eigen duobak voor hun afval. U kunt daarin uw huishoudelijk restafval en uw groente-, fruit- en tuinafval (gft) kwijt. De ophaaldienst maakt de duobak elke week leeg. Het afval wordt dan ook gewogen.

Aanbieden van duobak

  • Sorteer uw afval. In de duobak hoort alleen restafval (achterste gedeelte van de bak bij handvat) en gft (voorste gedeelte van de bak).
  • Zorg dat uw duobak goed sluit.
  • Zet de bak op tijd aan de straat, met het handvat naar de straat. Dat kan voorafgaand aan de ophaaldag na 22.00 uur of op de ophaaldag voor 07.00 uur.
  • Houd uw bak netjes.

Duobak kwijt of stuk en extra duobak

U kunt een nieuwe duobak aanvragen als deze kwijt of stuk is. U kunt dit online regelen of bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Het is ook mogelijk een extra duobak aan te vragen. Dat kan bijvoorbeeld als in uw huishouden veel incontinentiemateriaal gebruikt wordt of als minimaal 3 van uw kinderen met de maximale leeftijd van 4 jaar luiers draagt. Vermeld op het formulier uw reden voor een extra duobak. Komt u in een nieuwbouwwoning wonen? Dan zorgen wij voor een duobak. U hoeft dit niet zelf te regelen.

Reductie voor weegrecht afval

Als u extra afval heeft door een ziekte of een handicap, komt u misschien in aanmerking voor reductie weegrecht(externe link)

Wat zijn de kosten?

Soort afval  Per kilogram 
Restafval€ 0,21
Gft-afval€ 0,21

Bent u tevreden over deze pagina?