Om in de zomervakantie een aantal leuke activiteiten te kunnen doen, bieden gemeenten Weert en Nederweert een zomerpakket aan. Het zomerpakket is een op maat afgestemd pakket met vrijkaartjes en leuke ideeën voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.

Voor wie is het?

Het zomerpakket is er voor gezinnen met jeugdigen van 0 tot en met 18 jaar waarvan het totale inkomen niet hoger is dan 120% van bijstandsnorm. Alleen inwonende gezinsleden tellen mee. U moet woonachtig in de gemeente Nederweert zijn. De gemeente controleert deze gegevens.

Woont u in de gemeente Weert? Vraag het zomerpakket dan aan op www.weert.nl/zomerpakket

Hoe werkt het?

 • U mag per gezin 2 activiteiten kiezen.
 • U krijgt de vrijkaartjes opgestuurd per post.
 • Als u de activiteit bezoekt, levert u het kaartje in en kunt u gratis naar binnen.
 • De kaartjes zijn geldig van zaterdag 24 juli tot en met zondag 5 september 2021.

Let op! Door corona moet u bij de meeste activiteiten reserveren. Doe dat op tijd om teleurstellingen te voorkomen.

Aanmelden

Tussen 7 juni en 4 juli kunt u via deze pagina aanmelden voor het zomerpakket. Ná 4 juli is aanmelden niet meer mogelijk.

Hier kunt u zich aanmelden

Activiteitenoverzicht

U kunt kiezen voor twéé van onderstaande activiteiten:

 • Het Blauwe Meertje, een heerlijk dagje zon, zand en water in Weert. Het water heeft een  prachtige blauwe kleur en het strand is van wit zand. Als je zwemt dan zie je om je heen doorzichtig water. Er is een kiosk voor versnaperingen, maar je mag ook je eigen consumpties meenemen.
  Het dagstrand is bij droog weer dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Kijk op www.blauwemeertjeweert.nl voor dagelijkse berichten.
  Adres: Herenvennenweg 61 in Weert, tel: (0495 ) 586 044
 • Gotcha! Cinema Met het hele gezin naar de bioscoop. Laat je ontspannen onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de bioscoop om te genieten van een goede film.
  Het kaartje is geldig van maandag t/m vrijdag. Reserveer op tijd! www.gotcha-weert.nl
  Adres: Beekstraat 49, Weert, tel:  (0495 ) 532 002
 • Kabouterpad - Buitencentrum De Pelen,
  Wist je dat in de Peel kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! Met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...
  Leeftijd 3 t/m 6 jaar / duur 1 uur / incl. kaboutermuts, stickervel en kabouterpin.
  Adres: Moostdijk 15 in Ospel, tel: (0495 ) 641 497
  www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/de-pelen/buitencentrum
 • KidsPlaza Weert
  KidsPlaza heeft de leukste binnenspeeltuin voor kinderen van 1 tot 13 jaar én hun ouders! In onze speeltuinen in Helmond, Vught en Weert beleef je de leukste avonturen op de coolste speeltoestellen! Klimmen, springen, glijden en racen, het kan allemaal! Ben jij het snelste van al je vriendjes helemaal bovenin de speeltoestellen en durf jij van de hoogste glijbaan?! Kom ook jouw eigen avonturen beleven bij KidsPlaza!
  Per gezin krijgt u een kan ranja aangeboden. Eigen consumpties zijn niet toegestaan. Reserveer deze activiteit vooraf. https://kids-plaza.nl/
  Adres: Geurtsvenweg 2a in Weert, tel:(0495 ) 549 118
 • Klimbos Weert
  Het Klimbos in Weert heeft 4 klimparcoursen met verschillende hindernissen tussen de bomen. Deze lopen op in moeilijkheid en hoogte. Als je alle 4 de parcoursen aflegt dan ben je ongeveer 2,5 uur bezig met klimmen. In het eerste parcours sta je op zo’n 3 meter hoogte. In laatste parcours is dat ruim 9,5 meter. Dit staat garant voor een onvergetelijk actief dagje uit voor jong en oud. Om te kunnen klimmen moeten de kinderen minimaal 1.30 meter zijn (geen uitzonderingen mogelijk).
  Reserveer deze activiteit vooraf.
  Adres: Geurtsvenweg 8 in Weert, tel: (0495 ) 543 854
    www.klimbosweert.nl
 • Openluchtmuseum Eynderhoof
  Wil je komende zomer lekker spelen, knutselen, ontdekken, beleven en bewonderen in een echt doe-museum? Dan ga je naar Eynderhoof! De kinderen maken op een speelse manier kennis met het leven, werken en spelen zoals dat tot 1950 in de regio normaal was. Met speurtochten, een speelbos en Fancy Fair, alles is mogelijk.
  Bezoek Eynderhoof bij voorkeur op een woensdagmiddag, want dan is er een speciale kindermiddag met extra activiteiten. Je krijgt in het zomerpakket maar liefst 2x toegang met het hele gezin voor dit leuke Openluchtmuseum. Eynderhoof is geschikt voor alle leeftijden, de kinderactiviteiten met name voor kinderen t/m 14 jaar.
  Adres: Milderspaat 1 in Nederweert-Eind, tel: (0495 ) 626 507 www.eynderhoof.nl
 • Peel beleef je buitentocht - Buitencentrum De Pelen
  Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied. Dat is iets anders dan een bos. Maar wat is er dan anders? En welke planten en dieren komen er in De Groote Peel voor? Dat ontdek je als je op pad gaat met de Peel Beleef-je-Buiten Tocht! Een ontdektocht voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.
  Leeftijd 6 t/m 12 jaar / route 2,5 km / duur 1,5 - 2 uur / inclusief Buitenblad, diploma, stickervel en dierenpin
  Adres: Moostdijk 15 in Ospel, tel: (0495 ) 641 497
  www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/de-pelen/buitencentrum  
 • Pins & Pints Bowling
  Bowlen is een leuk uitje voor jong en oud. En al helemaal op de moderne bowlingbanen van Pins & Pints Bowling! Kom gezellig een uurtje bowlen in Nederweert, inclusief wat te drinken. Er zijn goothekjes voor kinderen op alle banen.
  Je kunt komen bowlen op maandag t/m donderdag de hele dag, en op vrijdag vóór 18:00 uur (dus niet in het weekend), met maximaal 5 gezinsleden per baan. Reserveer deze activiteit vooraf.www.pinsandpintsbowling.nl
  Adres: Randweg West 4b in Nederweert, (0495 ) 622 075
 • Watersafari bij het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
  Voor alle kinderen die het leuk vinden om te zoeken naar waterdiertjes is een Watersafari een leuke uitdaging. In de sloot en bij het ven de Kleine IJzeren Man zitten veel waterdiertjes. Deze kun je vangen met een schepnet. Dat doe je het beste vanaf een van de bruggetjes, de houten balk over de sloot achter in de tuin of vanaf het platform bij de Kleine IJzeren Man.
  Hoe je dat moet doen staat op de doekaart. Je krijgt naast de doekaart een tasje en een schepnet mee. In het tasje zit een emmertje, witte bak, loeppotje en een zoekkaart Waterdiertjes.
  De tocht kun je als gezin zelfstandig uitvoeren.
  Deze activiteit is voor gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar. Open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur. Reserveren is niet nodig. www.nmcweert.nl  
  Geurtsvenweg 4 in Weert, (0495) 524 893
 • Zwembad de IJzeren Man
  Recreatief zwemmen in subtropisch zwembad de IJzeren Man is mogelijk in onze binnen- óf buitenbaden.  Per dag wordt er gekeken of de binnen- óf buitenbaden open gaan. Houd de website in de gaten voor actuele informatie. Reserveren is verplicht.
  De IJzeren Man, Geurtsvenweg 1, 6006 SN Weert, tel: (0495) 537 170, www.zwembadweert.nl

Het zomerpakket is mede mogelijk gemaakt door alle bovenstaande ondernemers, het Kinderfonds Midden-Limburg en de gemeenten Nederweert en Weert.

Ook in het zomerpakket

Naast de gekozen activiteiten ontvangen alle gezinnen ook:

 • Muntjes voor een ijsje bij ijssalon Florence
 • Boekje met Speeltuinenroutes door Weert
 • Voucher voor gratis inschrijven bij het Bibliocenter
 • Overzicht met leuke, gratis plekken voor een uitstapje.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met Team Inwoners, telefoonnummer (0495) 677 111 of per e-mail sociaaldomein@nederweert.nl.
Het zomerpakket is mede mogelijk gemaakt door alle bovenstaande ondernemers, het Kinderfonds Midden-Limburg en de gemeenten Nederweert en Weert.