Voor meer dan 23.000 kinderen is een veilig en stabiel thuis niet vanzelfsprekend. Het spreekt voor zich dat pleeggezinnen voor deze kinderen erg belangrijk zijn. Ook in Nederweert. Misschien iets voor u om pleegouder te worden? U helpt daarmee een kind zo thuis mogelijk op te groeien. Het kan bijvoorbeeld een aantal dagdelen per week, en voor korte of lange duur. Er is meer mogelijk dan u denkt.

Pleegzorg in de praktijk

Dat pleegzorg ook veel kan betekenen voor het pleeggezin, blijkt uit enkele uitspraken van pleegouders:
“Als je van kinderen houdt, dan wil je dit gewoon doen!”
“Een kind dat huppelend uit school komt, daar doe je het toch voor?”  
“We genieten elke dag van de aandacht en liefde die we ze kunnen geven. Het is mooi om ze te zien groeien, fysiek en mentaal.”

Rubicon ging in gesprek met een pleeggezin. Lees hoe Annemarie en John hun twee pleegkinderen echt in hun hart sloten. “Het voelt alsof het onze eigen kinderen zijn.” 

Duik in de wereld van pleegzorg

Met de actieweek van woensdag 3 november t/m 10 november wil Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Met de campagne ‘Openjewereld.nu’ nodigt Pleegzorg Nederland u uit om in de wereld van pleegzorg te stappen. U hoort uit eerste hand van kinderen, ouders, pleegouders en professionals waarom u zo hard nodig bent. Pleegzorg Nederland hoopt met deze campagne meer mensen te interesseren voor het pleegouderschap, zodat elk kind zo thuis mogelijk kan opgroeien. www.openjewereld.nu.

Activiteiten

Tijdens de Week van Pleegzorg staan er veel verschillende activiteiten op de agenda in het hele land; activiteiten voor pleegouders, pleegkinderen, professionals, gemeenten en andere geïnteresseerden. Bekijk het programma op de website van Pleegzorg Nederland.

Meer informatie

Voor meer informatie gaat u naar www.openjewereld.nu. Overweegt u ook om het licht op groen te zetten voor een pleegkind? Neem dan vrijblijvend contact op met Rubicon: info@rubicon-jeugdzorg.nl / (0475) 588 400.