Vanaf 2022 verandert er iets op het gebied van inzamelen van afval. Het PMD wordt dan in de hele gemeente huis aan huis ingezameld. In Budschop start een proef met het inzamelen van restafval via tariefzakken. 

Afvalkrant en afvalwijzer

In week 51 valt bij alle huishoudens een speciale afvalkrant in de bus. Een week later ontvangt u de Afvalscheidingswijzer.

Livestream Nederweert24

Op dinsdag 14 december vindt vanaf 19.30 uur via Nederweert24 een livestream plaats over de nieuwe manier van afval inzamelen. Heeft u vragen over het afvalbeleid, dan kunt u die dan rechtstreeks stellen aan wethouder Stienen. 

Inloopuurtje Budschop

Daarnaast vindt voor de inwoners van Budschop op zaterdag 18 december een inloopuurtje plaats in de kerkvoorziening. Tussen 10.30 en 11.30 uur zijn de wethouder en enkele medewerkers aanwezig om uitleg te geven over de pilot met de tariefzakken en het scheiden van afval in zijn algemeenheid. Bij binnenkomst wordt u gevraagd om de QR-code te tonen. Het is mogelijk om vooraf al uw vragen te stellen. Stuurt u dan een mail naar info@nederweert.nl, onder vermelding van 'vragen afval'.