Het college van burgemeester en wethouders nodigt u uit om vóór 1 november een voordracht voor kandidaten voor het Gemeentecompliment 2022 in te dienen. U kunt personen, verenigingen, instellingen en/of bedrijven uit Nederweert voordragen die veel voor de gemeenschap betekenen en/of die een bijzondere prestatie hebben geleverd. 

Verdienstelijk, bijzondere prestatie

Het college van burgemeester en wethouders kent het compliment toe aan een persoon, vereniging, stichting, instelling of bedrijf uit Nederweert die/dat zich verdienstelijk maakt voor de Nederweerter gemeenschap en/of een bijzondere prestatie heeft geleverd. Bij Ondernemerschap kan gedacht worden aan vernieuwend of uniek ondernemerschap, blijkend uit bijvoorbeeld aandacht voor duurzaamheid of bijzondere initiatieven. 

Drie categorieën

Het Gemeentecompliment wordt jaarlijks uitgereikt in de categorieën ‘Sociaal Nederweert’, ‘Sportief Nederweert’ en ‘Ondernemend Nederweert’. De onderscheiding bestaat uit een plaquette voor bedrijven, instellingen, et cetera en voor personen een speldje met het klavertje vier uit het logo van de gemeente.

Uitreikingen in 2021

Het Gemeentecompliment ‘Sociaal Nederweert’ ging dit jaar naar bestuur en vrijwilligers van MFA De Haaze-Hoof Ospel. Het Gemeentecompliment ‘Sportief Nederweert’ was voor bestuur en vrijwilligers van Stichting paarden- en ponyrijcentrum Nederweert (Manage De Kraal). Kasteleinsechtpaar Mia en Twan Minten uit Nederweert-Eind mocht het Gemeentecompliment in de categorie ‘Ondernemend Nederweert’ in ontvangst nemen.

Iemand voordragen

Kent u iemand die een Gemeentecompliment verdient? Dan kunt u bij het college van burgemeester en wethouders een voordracht doen. Voor de complimenten van 2022 moet u de voordracht vóór 1 november 2021 indienen. Dat kan door het sturen van een brief ter attentie van Kabinetschef Giel Bruijnaers mét een motivering van de voordracht. Beargumenteer waarom u vindt dat een persoon, vereniging, bedrijf of instelling een compliment verdiend heeft. Vermeld ‘vertrouwelijk’ op de envelop. Een mail sturen aan kabinet@nederweert.nl kan ook.

Nieuwjaarsontmoeting

De Gemeentecomplimenten worden uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsontmoeting.