Het Platform Gehandicapten Nederweert en een vertegenwoordiging van het G-debat hebben bij de gemeente de verkeersdeelname van mensen met een beperking onder de aandacht gebracht. Dat gebeurde op een ludieke manier: een wandeling door de kern, waarbij wethouder Teun Heldens in een rolstoel deelnam. 

Diverse ideeën

Tijdens de wandeling werden een aantal locaties bezocht die voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking een uitdaging kunnen zijn. Denk aan een hoge stoep, obstakels of onoverzichtelijke zichtlijnen. Samen werd geconstateerd dat het in Nederweert best goed geregeld is, maar ook dat er op sommige plekken nog verbetering wenselijk is.

Samen met wethouders Teun Heldens en Carla Dieteren werd gediscussieerd over mogelijke oplossingen. Wethouders hebben toegezegd om voor het einde van het jaar een aantal ideeën concreet te maken.

Opvolging van het G-debat

De wandeling is een vervolg op het G-debat van afgelopen maart. Tijdens het G-debat gingen inwoners met een licht verstandelijke beperking met elkaar in gesprek over wonen, toegankelijkheid en veiligheid. De verkeersronde werd georganiseerd naar aanleiding van de discussie in het G-debat over toegankelijkheid.