Voor het team Openbare Ruimte en Duurzaamheid, afdeling Dienstverlening, zijn wij op zoek naar:

Beleidsmedewerker Buitengebied

HR21: Medewerker Ontwikkeling III
32-36 uur per week

Ben jij die klantgerichte doorpakker met lef die graag nieuwe dingen leert en verder kijkt dan de gebaande paden? Werk je graag met collega’s aan behoud en verbetering van de buitenruimte in Nederweert? Dan is dit de ideale functie voor jou! Wij zijn volop in beweging. Bewoners (jong en oud), verenigingen, bedrijven, het gemeentebestuur en de gemeenteraad: of het nu gaat om woningbouw, bedrijvigheid, verbindingen, het buitengebied, de kernen of het centrum, dynamiek is er volop! Wij zijn een aantrekkelijke woongemeente. Dit willen we graag behouden én versterken.

Het team Samenleving Fysiek houdt zich bezig met verschillende beleidsvelden van de fysieke leefomgeving: woningbouw, toerisme en recreatie, landbouw, bedrijventerreinen en energie. Het team is verantwoordelijk voor het opstellen van omgevingsvisie en omgevingsplan voor de gehele gemeente. Dit doen we voor en in overleg met onze inwoners en bedrijven. Het zwaartepunt ligt in deze functie op het gebied van het buitengebied en de agrarische sector, met name de intensieve veehouderij.

Wat ga je doen?

 • Opstellen van beleid op ruimtelijk en milieuvlak, meer specifiek een sloopregeling, een omgevingsprogramma luchtkwaliteit en een landschapskader
 • Je levert (daar waar nodig) een bijdrage aan bestemmingsplannen en omgevingsplannen
 • Afhandelen van zienswijzen, bezwaar en beroep voor de eigen stukken en plannen (en eventueel voor collega’s)
 • Je bent vakinhoudelijk aanspreekpunt- en adviseur voor management, wethouder, college en raad met interne afstemming binnen het eigen team en met collega’s van vergunningverlening en toezicht en handhaving

Wat vragen wij?

 • Een Hbo-diploma op het vakgebied (planologie, bestuursrecht of omgevingsrecht).
 • Minimaal 3 jaar ervaring met planologie of milieu
 • Kennis van de ontwikkelingen en beleid op het gebied van landbouw en milieu
 • Het vermogen om problemen gestructureerd te benaderen/aan te pakken, te plannen en te relativeren
 • Het vermogen om collega’s te stimuleren om te werken volgens de omgevingswet
 • Ervaring met coördinatie en/of projectleiding
 • Een netwerker met politieke sensitiviteit
 • Goede (mondelinge en schriftelijke) uitdrukkingsvaardigheid
 • Kennis van de ontwikkelingen van de (instrumenten van de) omgevingswet
 • Ervaring in omgang met verschillende klantgroepen en hun bijbehorende problematiek (voeren van (buurt)dialogen bij tegengestelde belangen)

Wat bieden wij? 

Een uitdagende baan met ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris voor deze functie maximaal € 5.009,00 bruto per maand (functieschaal 10) op basis van 36 uur per week en een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% met een aantal uitruilopties voor onder andere vitaliteit en thuiswerkplek. Een woon-werkvergoeding als je meer dan 10 kilometer enkele reis van het gemeentehuis woont.

Interesse?

Meer informatie over deze functie is te verkrijgen bij Rob van Midden, Teamleider Ruimtelijke & Economische Ontwikkelingen, telefoon: (0495) 677 111.

Solliciteren?

Kandidaten met een geschikt CV nodigen we heel graag uit op de koffie om samen van gedachten te wisselen.

Heb jij interesse? Maak dit dan kenbaar en richt jouw reactie aan: burgemeester en wethouders van Nederweert, t.a.v. de Teamcoördinator Personeel en Kabinet, uitsluitend via vacature@nederweert.nl

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Integriteit is één van de kernwaarden van onze organisatie. De te benoemen kandidaat moet o.a. een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen overleggen.