Tips voor een veilige zomer!

De zomervakantie is voor velen weer begonnen. Dat betekent dat we er meer op uit trekken. Dagjes weg, meerdaagse tripjes, langere vakanties…genieten! Let u er wel op dat u uw woning veilig achterlaat?

Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Ongeveer 80% van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsinbrekers. De inbraakmethoden die ze hiervoor gebruiken, zijn bijvoorbeeld openbreken, flipperen, hengelen of cilindertrekken. Zorg daarom altijd voor goed hang- en sluitwerk. Op de website politiekeurmerk.nl kunt u meer lezen over inbraakmethodes en hoe deze te voorkomen.

Zorg voor een bewoonde indruk

Schakel iemand in om tijdens uw afwezigheid voor een bewoonde indruk te zorgen. Laat deze persoon de post opruimen, de gordijnen openen en sluiten, een paar lampen aan- en uitdoen (een tijdschakelaar is hier ook handig voor), de container buiten zetten/opruimen en eventueel het gras maaien. Een auto voor de deur zorgt ook voor een bewoonde indruk.

Mee opletten

Help (elkaar) om woninginbraken te voorkomen. Let tijdens het wandelen of fietsen in de buurt op personen of voertuigen die zich verdacht gedragen. Ziet u een verdachte situatie, meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Ziet u een inbraak of ander strafbaar feit gebeuren? Bel direct 112! Word daarnaast lid van de WhatsApp-groep van uw buurt (link naar pagina Buurtwhatsapp). Zo kunt u signalen met elkaar delen en samen uw buurt veilig houden.