Wat hadden we opnieuw een goed gevuld programma dit jaar, en wat was het fijn dat we elkaar weer konden ontmoeten in De Week tegen Eenzaamheid. Acht dagen lang (30 september – 7 oktober) kwam jong en oud bij elkaar om te genieten van leuke activiteiten die op veel verschillende plekken in onze gemeente werden georganiseerd. Burgemeester en wethouders deden mee met diverse activiteiten om zo aandacht te vragen voor eenzaamheid en te laten zien dat we allemaal het verschil kunnen maken voor een ander. 

Bekijk het filmpje waarin we de week kort samenvatten.

Ministerie van VWS onder de indruk

Bijzonder dit jaar was dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wethouder Carla Dieteren volgde in aanloop naar en tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Omdat het ministerie onder de indruk is van de manier waarop we eenzaamheid aanpakken, brachten ze diverse momenten in beeld in aanloop naar en tijdens de week, ter inspiratie voor andere gemeenten. 

Op de website ‘Eentegeneenzaamheid’ van het ministerie legt wethouder Carla Dieteren in een kort filmpje uit hoe we aandacht voor elkaar willen stimuleren en geeft ze een paar tips. Op 30 september trad de wethouder op uitnodiging van het ministerie als gastspreker op tijdens het openingscongres van de Week tegen Eenzaamheid in Rotterdam. Samen met onder andere minister Hugo de Jonge en Leonard Geluk (algemeen directeur VNG), gaf zij een klap op de rode knop waarmee de Week tegen Eenzaamheid officieel geopend werd.

Carla van Dieteren met Hugo de Jonge en Leonard Geluk (algemeen directeur VNG)
Carla van Dieteren met Hugo de Jonge en Leonard Geluk (algemeen directeur VNG)

Dank voor ieders inzet!


Wethouder Carla Dieteren is enthousiast over de inzet die alle initiatiefnemers hebben getoond, om de Week tegen Eenzaamheid samen zo succesvol te organiseren: “Alleen door oprechte aandacht voor elkaar kunnen we eenzaamheid terugdringen. Ik bedank iedereen van harte voor de mooie activiteiten die op een grote opkomst mochten rekenen. Top! In Nederweert zijn we er voor elkaar. Dat hebben we in deze week opnieuw samen laten zien!”.

https://www.eentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid/de-week-van-anja-carla-jolanda-en-marlous/

 

Terugblik Week tegen Eenzaamheid 2021

 

Terugblik Week tegen Eenzaamheid 2021

 

Terugblik Week tegen Eenzaamheid 2021