Dit jaar brachten we voor het eerst de ‘inloper’ uit om activiteiten in eigen dorp onder de aandacht te brengen. Dat deden we in het kader van de Week tegen Eenzaamheid die van 28 september tot en met 4 oktober plaatsvond. “Het past bij het gedachtegoed van Positieve Gezondheid waarbij we willen dat iedereen zich welkom voelt om mee te doen”, aldus wethouder Carla Dieteren. 

Dansen (line dancing en volksdansen) in Budschop, samen handwerken bij Tante Tuttebol en in het Bibliocenter, wafels bakken bij PS en speuren in Nationaal Park De Groote Peel in Ospel, zijn enkele activiteiten waaraan inwoners deelnamen. Wij hebben een korte impressie van de week gemaakt.

Volop contacten

Het goede nieuws is dat de meeste activiteiten het hele jaar door plaatsvinden. Diverse mensen namen voor de eerste keer deel. Onder de bezoekers ontstonden als vanzelf gesprekken. Jong en oud legde volop contacten. Het was vooral heel gezellig! En dat smaakt natuurlijk naar meer…

Hele jaar door

Heb je niet kunnen deelnemen? Bij veel activiteiten kan het hele jaar door worden deelgenomen. Neem een kijkje op de website van de organisaties of loop binnen bij het Bibliocenter of de open inlopen in eigen dorp. Zij helpen iedereen van harte verder bij het vinden van een nieuwe hobby of leuke activiteit. 

Foto's: Nederweert24