De Samentuin in de Eikenstraat heeft plaats voor nieuwe moestuiniers. Lekker buiten bezig zijn?
Genieten van de natuur? Je eigen groenten, aardbeien, bloemen en kruiden kweken? Samen de buurt mooier maken? Een gezellig praatje maken met mede-moestuiniers? Grijp dan nu je kans en kom tuinieren! Ook zonder groene vingers ben je welkom. Het moestuinieren wordt je met alle plezier geleerd.

Verbinden

De Samentuin is opgericht om mensen te verbinden met elkaar en met de natuur: samen een moestuin beheren en bewerken, samen én zelf genieten van de opbrengst. Lekker buiten bezig zijn, met de handen werken, even weg uit huis, eenvoudig genieten van waar de natuur toe in staat is, zaden poten en kijken hoe het groeit, je eigen aardbeien, groenten, bloemen en kruiden kweken en tegelijkertijd je buurt mooier maken! Back to Basic, zelfvoorzienend zijn, weten wat je eet, elkaar helpen en kennis en ervaringen delen. Daar is weer ruimte voor. 

Ook zonder groene vingers welkom

Je hoeft niet persé groene vingers te hebben want het meedoen zorgt ervoor dat je het vanzelf leert en de natuur weet heel goed hoe de rest moet. Alle Nederweertenaren zijn welkom. Je hoeft dus niet in de straat te wonen. 

Lokaal, vers en gezond voedsel

We kunnen gebruik maken van de basisprincipes van permacultuur: het is de bedoeling dat het eenvoudig blijft. Bij permacultuur geloven we in lokaal, vers en gezond voedsel dat met respect voor de mens en de aarde is gegroeid. En dat iedereen die wil en bereid is de handen uit de mouwen en in de aarde te steken, hier toegang toe heeft. 

Het doel van permacultuur is samenwerking tussen mens en haar omliggende natuur. Moestuinen kosten vaak ontzettend veel tijd. Maar dat hoeft niet zo te zijn als we samenwerken met de natuur. Het is een 'beetje anders denken' dan we gewend zijn maar het is niet moeilijk. 

Aanmelden

Zin om aan te sluiten? Neem contact op met Hinka van Haren; hinkavanharen@versatel.nl.