Keyport 2020

Home > Keyport 2020

Keyport 2020

Keyport 2020 is een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs en heeft als doel het realiseren van het Brainport 2020-programma in het werkgebied van Keyport 2020.

Het samenwerkingsverband beslaat de zeven Midden-Limburgse gemeenten – Nederweert, Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Roerdalen, Roermond en Weert, en de Brabantse gemeente Cranendonck. Deze 8 gemeenten slaan, samen met het bedrijfsleven en onderwijs, de handen ineen om de economische structuur van de regio duurzaam te versterken en het vestigingsklimaat te verbeteren onder één noemer: Keyport 2020.

Brainport 2020 leidt er toe dat Zuidoost-Nederland aansluiting vindt bij de wereldtop-10 van toptechnologische regio's en op de kaart komt als een van de drie best presterende economische regio’s van Europa. Aan de basis daarvan ligt de intensieve samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs- & kennisinstellingen. De speerpuntsectoren voor de Keyport 2020 regio zijn Agribusiness, Zorg, Maakindustrie, Logistiek en Leisure & Retail.

Keyport 2020 is de regio die een centrale rol inneemt bij het omzetten van slimme ideeën naar goede producten. Als onderdeel van de samenwerking in Zuidoost-Nederland is bijvoorbeeld de Maakindustrie een belangrijke factor voor bedrijven in de regio maar ook voor de diverse campussen in Zuidoost-Nederland. De Keyport 2020-regio heeft juist de kennis en kunde beschikbaar om nieuwe ideeën toepasbaar te maken en om te zetten naar producten.

Keyport voor ondernemers
Keyport 2020 wil faciliteren, verbinden en kennis delen. Maar ook kennis vergroten, projecten organiseren, mogelijk maken en concretiseren. Keyport 2020 wil aanjager en slagvaardige verbinder zijn om het de ondernemer gemakkelijk te maken succesvol te ondernemen.

Keyport 2020 wil bedrijven in staat stellen gezamenlijk business te ontwikkelen, allianties aan te gaan, maar ook nieuwe en bestaande ondernemingen adviseren, drempels verlagen, verbanden leggen en hinderpalen opruimen.

Voor meer informatie over Keyport 2020 kunt u terecht op de website www.keyport2020.nl

Actueel in Nederweert