100 jaar geleden werd Nel van Gemert-Stockmans geboren, op 14 maart 1923. Burgemeester Op de Laak en wethouder Franssen brachten haar op haar verjaardag een bezoek om haar te feliciteren met deze bijzondere en respectabele leeftijd. 

Mevrouw Van Gemert is een eeuw oud. Burgemeester Op de Laak en wethouder Franssen brachten haar thuis een bezoek waar ze nog steeds zelfstandig woont.
Mevrouw Van Gemert is een eeuw oud. Burgemeester Op de Laak en wethouder Franssen brachten haar thuis een bezoek waar ze nog steeds zelfstandig woont.
Even terug in de tijd met het bekijken van oude fotoboeken
Even terug in de tijd met het bekijken van oude fotoboeken. Foto’s: Nederweert24

Gezin stichten

Nel Stockmans groeide op samen met twee jongere broers, op een boerderij aan de Heijsterstraat in Nederweert. In 1952 trouwde ze met Sjeng van Gemert. Ze betrokken de boerderij naast haar ouderlijke huis en startten een gemengd bedrijf met koeien, varkens, kippen en akkerbouw. Het paar kreeg drie kinderen, twee zonen en een dochter. 

Genieten van de tuin en de paarden

Omdat de kinderen geen interesse hadden in het overnemen van de boerderij, werd deze in 1982 verkocht en verhuisden Sjeng en Nel naar een woning naast het bedrijf. Ze genoten daar nog vele jaren van de tuin en de paarden.

Verhuizen naar Staat

Toen het werk rondom huis lichamelijk te zwaar werd, verhuisden ze in 1999 naar een levensloopbestendige woning in het dorp, op Staat. Daar hebben ze samen nog 10 jaar gewoond, totdat Sjeng moest worden opgenomen in het verzorgingscentrum. Naast haar dagelijkse bezoek aan Sjeng onderhield Nel ook nog haar sociale contacten, zoals het ouderenkoor, de heemkundevereniging en haar kaartclubjes.

Nog steeds zelfstandig wonen

In 2012 heeft ze na een huwelijk van bijna 60 jaar afscheid moeten nemen van haar man. Nel pakte de draad weer op en bleef geïnteresseerd in alles en iedereen om haar heen. Ze woont nog steeds zelfstandig in haar huis op Staat, mede dankzij de aandacht en hulp van heel veel lieve mensen om haar heen. 

Een druk sociaal leven

Nel is nog zeer helder van geest, doet zelf de was en de boodschappen, kookt eten en bakt af en toe een heerlijke cake. Lopen gaat wat moeilijker, maar gelukkig mag ze nog auto rijden, waardoor ze er zelfstandig op uit kan. En dat is nodig, want ze heeft nog een druk sociaal leven en gaat zelf nog naar alle verjaardagen van haar drie kleinkinderen en negen achterkleinkinderen.  

Geluk en gezondheid

”Wij hopen dat ze nog een tijdje op deze manier door kan gaan”, aldus de trotse familie. En dat wenst ook het gemeentebestuur haar uiteraard toe. Veel geluk en gezondheid voor de toekomst!