Veilig wonen

Home > Veiligheid en handhaving > Veilig wonen

Veilig wonen

Politiekeurmerk Veilig Wonen voor bestaande bouw

Een inbraak heeft vaak meer negatieve gevolgen dan u denkt. De materiële schade is natuurlijk heel vervelend, maar de psychische schade is vele malen erger. Het feit dat een onbekende in de woning is geweest, kan een heel onveilig gevoel geven.Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor bestaande bouw (PKVW) heeft u tot 90% minder kans op inbraak. Door middel van het (laten) aanbrengen van goedgekeurd hang- en sluitwerk, een rookmelder en een buitenlamp kunt u het risico van inbraak aanzienlijk verminderen.

Voordelen

De kans op inbraak in een woning, die voldoet aan de eisen van het keurmerk is vele malen lager dan in een woning zonder keurmerk. Het effect wordt nog groter als bewoners de veiligheidsmaatregelen ook goed gebruiken, zoals het sluiten van ramen en deuren en het inschakelen van verlichting bij afwezigheid. Door het aanbrengen van een brandmelder, neemt de brandveiligheid in de woning toe. Veel verzekeraars geven daarom korting op de inboedelverzekering wanneer uw woning voldoet aan de veiligheidseisen.

Werkwijze

U kunt uw woning met een aantal eenvoudige handelingen veiliger maken. U vraagt (gratis) preventieadvies van een PKVW-erkend bedrijf bij u in de buurt. De adviseur bekijkt samen met u wat nodig is om te voldoen aan de eisen van het keurmerk. Vervolgens voert u de geadviseerde maatregelen uit of laat ze uitvoeren door een PKVW-erkend bedrijf. Na controle door een PKVW-erkend bedrijf ontvang u het certificaat. Een kopie van het certificaat stuurt u naar uw verzekeringsmaatschappij en vraag om premiekorting op uw inboedelverzekering.

Informatie

Wilt u meer informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor bestaande bouw of een overzicht van de PKVW-erkende bedrijven in onze regio? Belt u dan met de centrale klantenbalie of de afdeling veiligheid en brandweer, telefoon (0495) 677 111 of surf naar www.politiekeurmerk.nl.