Politie

Politie

Basiseenheid Weert - Nederweert
Kasteelsingel 99, 6001 JC Weert, Postbus 52
5900 AB Venlo

Tel.: (0900) 88 44
Fax: (0475) 47 32 99
E-mail: info@limburg-noord.politie.nl
internet: www.politie.nl.

Politieservicepunt

Het politieservicepunt is gehuisvest in het gemeentehuis van Nederweert. De openingstijden zijn gelijk aan die van het gemeentehuis. Via het telefoonnummer 0900-8844 kunt u tegen lokaal tarief een afspraak maken. Voor bepaalde aangiftes, bijvoorbeeld vernielingen of diefstal van uw fiets, kunt u ook via internet aangifte doen. U kunt hiervoor terecht op de site van de politie Limburg-Noord: www.politie.nl.

Internet

Bepaalde aangiftes, bijvoorbeeld vernielingen of diefstal van een fiets, kunnen ook via internet worden gedaan. Meer informatie daarover is te vinden op www.politie.nl. Heeft u informatie die u anoniem bij de politie bekend wil maken, dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000)

Wijkagenten

Bram Kurvers (links op de foto) en Dennie Joosten zijn de wijkagenten van Nederweert. Heeft u hulp nodig of heeft u tips om de leefbaarheid te vergroten? Laat het ons weten! Telefoonnummer 0900-8844.

Meldpunt verkeersgevaarlijk rijgedrag

Bent u getuige van verkeersgevaarlijke gedrag, meld dit dan aub direct. U kunt gevaarlijk of asociaal rijgedrag, inclusief vermelding van het kenteken, doorgeven aan de politie Limburg-Noord via het landelijke nummer 0900-8844. De telefonist van het service centre noteert de gegevens van u en van de overtreden en het geconstateerde weggedrag. Denk bij verkeersgevaarlijk rijgedrag bijvoorbeeld aan bumperkleven, alle soorten van foutief inhalen, te hard of door rood rijden en gevaarlijk in- en uitvoegen. De melding wordt doorgezet naar het Verkeershandhavingsteam waar wordt onderzocht of de betreffende weggebruiker al te boek staat voor wegmisbruik, zodat hij/zij op zijn/haar gedrag en de eventuele consquenties kan worden aangesproken.