Direct naar - Afspraak maken

Home > Iconen > Direct naar - Afspraak maken

Direct naar - Afspraak maken

Snel geholpen met een afspraak

U goed helpen. Dat is waar het in de gemeentelijke dienstverlening om draait. De laatste tijd merken we dat steeds meer mensen graag snel en efficiënt op afspraak geholpen worden in het gemeentehuis. Daarom hebben we de mogelijkheden om op afspraak langs te komen uitgebreid. Op afspraak langskomen, biedt meerdere voordelen. U kunt zelf kiezen welk tijdstip u het best past en u weet dat u direct aan de beurt bent. De medewerker verwacht u en hij of zij heeft zich kunnen voorbereiden op uw komst, door bijvoorbeeld alvast de juiste gegevens erbij te zoeken. Zo kunnen wij u snel en efficiënt helpen.

U kunt een afspraak maken binnen de openingstijden van het gemeentehuis. Via de Afsprakenmodule kiest u zelf een beschikbare datum en tijdstip.

Wilt u liever telefonisch een afspraak maken of staat uw product of dienst niet in de online Afsprakenmodule? Belt u ons dan op tel. (0495) 677 111. We zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m woensdag van 08.30 tot 17.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur en op vrijdag tot 12.30 uur. De medewerkers van het KCC helpen u graag verder. Voor een aantal diensten hoeft u zelfs niet meer naar het gemeentehuis te komen, omdat u ze zelf online kunt aanvragen via Direct online regelen.

Geen afspraak?

Wilt u ondanks deze mogelijkheden toch liever zonder afspraak geholpen worden, dan kan dat op donderdagavond tussen 16.30 en 19.00 uur. Let op: er is een aantal diensten waarvoor u altijd een afspraak moet maken, namelijk:

• alle diensten die betrekking hebben op werk & inkomen (sociale zaken, Wmo etc)
  • adoptie
  • geslachtsnaam/voornaamswijziging
  • een eerste inschrijving vanuit het buitenland/hervestiging
  • een huwelijksaangifte
  • een verklaring huwelijksbevoegdheid
  • het aangeven van een geboorte
  • erkenning van een kind
  • het aangeven van overlijden
  • inschrijving echtscheiding
  • naturalisatie

Product afhalen of ‘snelproduct’ nodig?

In de hal van het gemeentehuis is een snelbalie voor een aantal producten. De snelbalie is geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 09.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur en op vrijdag tot 12.30 uur. U hoeft hier geen afspraak te maken. Bij de snelbalie kunt u terecht voor:

• het afhalen van paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen
  • het aanvragen van een Verklaring omtrent gedrag (VOG)
  • een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP)
  • aanvragen bewijs van in leven zijn
  • het aangeven van een verhuizing binnen de gemeente Nederweert of vanuit een andere gemeente naar de gemeente Nederweert (vestiging)
  • het aanvragen van een Eigen Verklaring voor de aanvraag van een rijbewijs
  • het aanvragen van een visvergunning

Telefonisch spreekuur Wmo

Als u vragen heeft op het gebied van de Wmo, kunt u daarvoor elke werkdag tussen 09.00 en 11.00 uur bellen.