Buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand

Home > Buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand

Buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand

De heer Sjef Geuns

Sinds 1959 ben ik in dienst van de gemeente Nederweert, laatstelijk als voorlichter/kabinetschef. Vanaf 1961 ben ik tevens ambtenaar van de burgerlijke stand. Bij beëindiging van mijn actieve loopbaan in 1994 bleef ik in functie als BABS.

In totaal voltrok ik bijna 4.000 huwelijken/partnerschapsregistraties. Het geeft me nog steeds veel voldoening om bruidsparen bij deze belangrijke stap in hun leven van dienst te zijn. Ik probeer dat op een serieuze, maar ook gezellige wijze vorm te geven. In een voorgesprek vang ik meestal wel enkele signalen op voor een persoonlijke toespraak. Ik wil ook graag het dialect van onze Limburgse volkscultuur in ere houden. In het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof zorgt dit mede voor een speciale sfeer. Tenslotte kan ik de bruidsparen/partners enige garantie meegeven: reeds tientallen echtelieden die ik in de echt verbond, vierden inmiddels hun Gouden Bruiloft! Het is toch Buitengewoon.

Mevrouw Francien Verheijen-van Heugten

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Francien Verheijen-van Heugten. Sinds 1 mei 1997 mag ik mij BABS noemen van de gemeente Nederweert. Hiermee is een grote droom van mij werkelijkheid geworden.

Vanaf mijn jeugd inspireren mensen mij. Ik hou van mensen en wil graag zelf iets betekenen voor anderen. Wat is er nu nog mooier dan een betekenisvolle invulling te mogen geven aan een huwelijk?
Een bijzondere dag met veel verrassingen. Ik wil jullie graag verrassen met een toespraak waar je nog vaak aan herinnerd wordt. Op een leuke manier probeer ik jullie gevoel te ‘raken’, zodat je weet waar het echt over gaat. Mijn hobby’s zijn lezen, gedichten en goede spreuken schrijven en in me opnemen. Goede gesprekken voeren met mensen heeft mijn leven verrijkt.

De heer Mick Waulthers

Mijn naam is Mick Waulthers, geboren op 11 maart 1959 in Heerlen. Al meer dan 35 jaar heel gelukkig getrouwd en vader van drie kanjers van kinderen. Ik mag me dan toch met recht ervaringsdeskundige noemen. Ik werk al meer dan 35 jaar met heel veel plezier in het middelbaar beroepsonderwijs en heb in die jaren al heel wat unieke mensen mogen ontmoeten. Ons huis staat in Eind waar ik al meer dan 25 jaar vrijwilliger van het Limburgs Openluchtmuseum mag zijn.

Ik ben de benjamin van de BABS’en in Nederweert en vind het bijzonder om mede invulling te mogen geven aan een bijzondere dag in het leven van mensen. Het huwelijk is daar misschien wel het beste voorbeeld van. Samen naar het moment toe leven en er iets persoonlijks van maken, dat is voor mij de grootste uitdaging. Daarna moet het bruidspaar zelf de rest doen: om wat bijzonder is ook zo te houden.

V.l.n.r.: Sjef Geuns, Francien Verheijen-van Heugten en Mick Waulthers