Word ZAPper in Nederweert!

Home > Bijlagen Zwerfafval > Word ZAPper in Nederweert!

Word ZAPper in Nederweert!

Welkom!

Fijn dat je interesse hebt om onze gemeente mooi en schoon te houden. Op deze webpagina vind je meer informatie over ‘ZAPpen’.

Wat is een ZAPper?

‘ZAPper’ is een afkorting voor Zwerf-Afval-Pakker. ZAPpers zijn inwoners van de gemeente die vrijwillig zwerfafval opruimen, bijv. als ze een rondje lopen, de hond uitlaten, etc.

Hoe kan ik ZAPper worden?

Stuur een mailtje naar teamschoon@onsburo.eu met als onderwerp ‘ZAPper worden’.

Geef hierin in ieder geval de volgende informatie:

• Je voor- en achternaam
  • Je adres
  • Je telefoonnummer
  • E-mailadres waarop je graag benaderd wil worden

Als je ook gezinsleden aan wil melden (bijv. je partner), benoem hen dan ook in je mailtje. Als je nog vragen hebt kun je deze er natuurlijk ook inzetten.

Waar mag ik ZAPpen?

Overal waar je wilt binnen de openbare ruimte: op straat, het buitengebied, speeltuintjes, parken, je sportvereniging, … Overal waar jij het nodig vindt.

Wanneer kan ik ZAPpen?

Wanneer je wilt. Je bent hier volledig vrij in. Hou wel een beetje rekening met de nachtrust van je dorpsgenoten natuurlijk.

Hoe vaak moet ik zwerfafval opruimen?

Je moet niets! Alle zwerfafval dat je opruimt is meegenomen. Mocht je nu merken dat je niet toekomt aan ZAPpen, dan hebben we wel graag dat je de materialen weer inlevert.

Hoe kom ik aan opruimspullen?

Als je aangemeld bent als ZAPper krijg je van de gemeente de volgende materialen in bruikleen:

• 1 afvalgrijper
  • 1 afvalzakkenhouder
  • 1 paar handschoenen
  • 1 fluorescerend hesje
  • Speciale afvalzakken

Wat moet ik doen met volle vuilniszakken?

Als je je hebt aangemeld krijg je contactgegevens van een medewerker van de gemeente. Deze zorgt dat volle zakken bij je worden opgehaald, en dat je nieuwe zakken krijgt als je ze nodig hebt.

Kan ik ook extra materialen bestellen voor anderen die mee willen helpen?

Je kunt zelf je gezinsleden (partner/kinderen) aanmelden als ze ook willen ZAPpen. Vrienden, buren, clubgenoten, etc. moeten zichzelf aanmelden om spullen te ontvangen.

Kan ik met een groep meelopen?

Momenteel zijn er nog geen ZAPpersgroepen, maar het staat je vrij om er één op te richten natuurlijk! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd (en hoe schoner de gemeente!).

Zijn er nog meer dingen die ik moet weten?

Tijdens het ZAPpen ben je automatisch verzekerd via de gemeente tegen ongevallen en schade aan persoonlijke eigendommen.
Verder krijg je alle informatie die je nodig hebt na je aanmelding opgestuurd zodat je deze altijd kunt raadplegen als je een vraag hebt.

Heb je een vraag die hier niet tussen stond? Stuur een mailtje naar teamschoon@onsburo.eu of bel naar 06-468 82 303.