Zorgverzekering kiezen? Vergelijkingswebsite helpt!

Home > Actueel in Nederweert > Zorgverzekering kiezen? Vergelijkingswebsite helpt!

Zorgverzekering kiezen? Vergelijkingswebsite helpt!

De jaarwisseling komt er weer aan, en dat is voor veel mensen het moment om de zorgverzekering nog eens onder de loep te nemen. Wilt u ook vóór 31 december nagaan of uw zorgpolis nog het beste bij uw situatie past? Check dan de vergelijkingswebsite die gemeente Nederweert samen met Poliswijzer heeft ontwikkeld: www.poliswijzer.nl/nederweert.

Vergelijkingswebsite

Op de vergelijkingswebsite brengen we de verschillende zorgpolissen zorgvuldig voor u in kaart. U krijgt een persoonlijk advies voor een passende zorgverzekering, voor een goede prijs. De gemeente geeft hierin geen advies. U bent niets verplicht en maakt uw eigen keuzes. Misschien vindt u wel een verzekering die beter bij uw situatie past dan uw huidige verzekering. Dan kunt u zich daarvoor gemakkelijk aanmelden via de website. U wordt automatisch afgemeld bij uw oude verzekeraar.

Zorg op maat

U kunt op de website invullen welke zorg u verwacht nodig te hebben in 2020. Gaat u bijvoorbeeld naar de tandarts of heeft u fysiotherapie nodig? Dan kunt u dat aanklikken. Er komen alleen zorgverzekeringen in de lijst die passen bij uw situatie. Bij alle verzekeringen kunt u bij alle ziekenhuizen terecht en is het eigen risico maximaal € 385,- per jaar. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Hulp bij het invullen van de Poliswijzer

De Sociale Raadslieden van Nederweert helpen u graag (gratis!) bij het vinden van een goed passende zorgverzekering. Loop gewoon even binnen tijdens de (extra) spreekuren of stuur een e-mail naar raadsliedennederweert@amwml.nl.

Wanneer spreekuur: Tijdstip: Locatie:
Iedere dinsdag 10.00 – 12.00 uur Bibliotheek, Kapelaniestraat 8, Nederweert
Iedere donderdag 14.00 – 15.00 uur Sint Antoniusplein 21-22, Nederweert
Maandag 18 en 25 november 15:00 – 16:00 uur Gemeenschapshuis Pestoeërskoel, Sillenhoek 4, Leveroy
Woensdag 11 december 17:00 – 19:00 uur Bibliotheek, Kapelaniestraat 8, Nederweert
Donderdag 12 en 19 december 14:00 – 16:00 uur Gemeenschapshuis Haaze-Hoof, Aerthijsplein 3, Ospel

Gemeentepolis

Als u een laag inkomen heeft, kunt u ook kiezen voor de Gemeentepolis. Dat is een collectieve verzekering van CZ. U krijgt 6% korting op de aanvullende verzekering die u afsluit. De Gemeentepolis vindt u ook terug in de Poliswijzer. Zo komt u erachter of de Gemeentepolis de beste keuze is.

Tegemoetkoming

De gemeente biedt mensen met een laag inkomen (lager dan 120% van de bijstandsnorm) een tegemoetkoming van maximaal
€ 24,- per maand voor een aanvullende zorgverzekering voor bijvoorbeeld tandarts- of fysiotherapiekosten. Wilt u hiervoor in aanmerking komen, neem dan contact op met de gemeente voor meer informatie, tel. (0495) 677 111.