Wijkschouw in Ospeldijk: veiligheid en leefbaarheid onder de loep

Home > Actueel in Nederweert > Wijkschouw in Ospeldijk: veiligheid en leefbaarheid onder de loep

Wijkschouw in Ospeldijk: veiligheid en leefbaarheid onder de loep

Medio november vond in Ospeldijk een wijkschouw plaats. Vertegenwoordigers van de dorpsraad, gemeente, wijkagent Bram Kurvers en een aantal inwoners maakten een rondgang door de kern. Ook vrijwilligers van Veiligheid in en om de wijk en Veilig Verkeer Nederweert sloten aan. Samen is gekeken naar zaken die te maken hebben met veiligheid en leefbaarheid.

Doel

Het doel van een wijkschouw is om op een praktische manier in beeld te brengen welke specifieke problemen er spelen in de openbare ruimte en om samen te bekijken welke problemen we concreet kunnen oplossen of aanpakken. De dorpsraad stelt de route vast met de situaties die ze wil laten zien.

Snelheid op Meijelsedijk

Tijdens de wijkschouw in Ospeldijk kwam een aantal punten naar voren die al eerder door de dorpsraad zijn benoemd. Bijvoorbeeld de snelheid op de doorgaande weg. De dorpsraad vindt dat het uitvoeren van snelheidsremmende maatregelen sneller kan. “Het is een boodschap die we zeker doorgeven. Op dit moment werken we aan een mobiliteitsplan. Daar wordt dit onderwerp ook in meegenomen”, aldus leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar.

Waardering

Wijkagent Bram Kurvers deelde enkele ‘witte voetjes’ uit, op locaties waar men meer rekening mag houden met inbrekers of andere ‘ongenode gasten’. De bewoners konden de tips en adviezen van de wijkagent waarderen. En dat gold ook voor de vlaai die aan het einde van de schouw wachtte.

Tips en adviezen

De wijkschouw vond plaats onder herfstachtige omstandigheden en werd afgesloten met een warme kop koffie, thee en de genoemde vlaai. Nu de dagen korter worden en het eerder en langer donker is, neemt de kans op inbraken toe. Binnenkort krijgt u meer tips over wat u kunt doen om inbraak te voorkomen. We bedanken alle aanwezigen voor de inzet tijdens de wijkschouw in Ospeldijk.

Na de schouw door het regenachtige Ospeldijk lieten de vertegenwoordigers van de dorpsraad, gemeente,
wijkagent Bram Kurvers en een aantal inwoners zich de koffie goed smaken. Foto: gemeente Nederweert