Wie verdient een Gemeentecompliment?

Home > Actueel in Nederweert > Wie verdient een Gemeentecompliment?

Wie verdient een Gemeentecompliment?

Het college van burgemeester en wethouders nodigt u uit om vóór 1 november een voordracht voor kandidaten voor het Gemeentecompliment in te dienen. U kunt personen, verenigingen, instellingen en/of bedrijven uit Nederweert voordragen die veel voor de gemeenschap betekenen en/of die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Blijk van waardering

De gemeentelijke onderscheiding is een blijk van waardering en erkentelijkheid voor getoonde inzet en verdiensten. Het is ook een aanmoediging, om vooral zo door te gaan, dan wel een waardering voor bijzondere prestaties of vernieuwend of bijzonder ondernemerschap. Het Gemeentecompliment bestaat uit een insigne voor personen en een standaard voor verenigingen, instellingen en bedrijven.

Sociaal Nederweert

Het Gemeentecompliment ‘Sociaal Nederweert’ ging in 2019 naar de brandweermensen van post Nederweert. Mannen en vrouwen die dag en nacht in weer en wind voor de gemeenschap klaarstaan. Soms in gevaarlijke omstandigheden. Vooral vorig jaar werd door de vele natuurbranden op hen een groot beroep gedaan.

Sportief Nederweert

RKVV Eindse Boys mocht het Gemeentecompliment ‘Sportief Nederweert’ in ontvangst nemen. De club viert dit jaar haar 60-jarig jubileum en kenmerkt zich door een grote mate van zelfwerkzaamheid en betrokken leden. Jaarlijks organiseert de vereniging samen met VSN een voetbalweek waaraan zo’n 250 kinderen deelnemen.

Ondernemend Nederweert

Het Gemeentecompliment in de categorie ‘Ondernemend Nederweert’ was voor Theeschenkerij Hof van Schoor. Tineke en Hans Hofstede waren pioniers toen zij vele jaren geleden in Schoor begonnen. Het zijn positief ingestelde en gastvrije ondernemers die ook maatschappelijk betrokken zijn. Zo bieden ze kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Iemand voordragen

Kent u iemand die een Gemeentecompliment verdient? Dan kunt u hem of haar voordragen bij het college van burgemeester en wethouders. Voor de complimenten van 2020 moet u de voordracht vóór 1 november 2019 indienen. Dat kan door het sturen van een brief ter attentie van Kabinetschef Giel Bruijnaers met een motivering van de voordracht. Beargumenteer waarom u vindt dat een persoon, vereniging, bedrijf of instelling een compliment verdiend heeft. Vermeld ‘vertrouwelijk’ op de envelop.

Nieuwjaarsreceptie

Burgemeester Op de Laak reikt de Gemeentecomplimenten uit tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Kijk voor meer informatie over deze onderscheiding.