Wie verdient een Gemeentecompliment?

Home > Actueel in Nederweert > Wie verdient een Gemeentecompliment?

Wie verdient een Gemeentecompliment?

Het college van burgemeester en wethouders nodigt u uit om vóór 1 november een voordracht voor kandidaten voor het Gemeentecompliment in te dienen. U kunt personen, verenigingen, instellingen en/of bedrijven uit Nederweert voordragen die veel voor de gemeenschap betekenen en/of die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Blijk van waarderingafbeelding.jpg

Tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie reikte burgemeester Evers dit jaar voor de 6e keer de Gemeentecomplimenten uit. Deze gemeentelijke onderscheiding is een blijk van waardering en erkentelijkheid voor getoonde inzet en verdiensten. Het is ook een aanmoediging, om vooral zo door te gaan, dan wel een waardering voor bijzondere prestaties of vernieuwend of bijzonder ondernemerschap. Het Gemeentecompliment bestaat uit een insigne voor personen en een standaard voor verenigingen, instellingen en bedrijven.

Drie categorieën

In 2018 ontving Piet Knapen uit Nederweert het Gemeentecompliment in de categorie Sociaal Nederweert. De heer Knapen is al ruim 40 jaar beheerder van het dierentuintje in Nederweert-West.
Het Gemeentecompliment in de categorie Natuurlijk Nederweert ging naar de jubilerende Vogelwerkgroep Nederweert. De Vogelwerkgroep Nederweert bestaat 25 jaar en viert dat met tal van activiteiten.
Het compliment in de categorie Ondernemend Nederweert ging naar mevrouw Truus Wetemans uit Leveroy van Café-Zaal Wetemans. “Café Wetemans bestaat inmiddels 105 jaar en is niet zonder Truus voor te stellen en Truus niet zonder Café Wetemans”, vertelde burgemeester Evers bij de uitreiking van het compliment.

Iemand voordragen

Kent u iemand die een Gemeentecompliment verdient, dan kunt u hem of haar voordragen bij het college van burgemeester en wethouders. Voor de complimenten van 2019 moet u de voordracht vóór 1 november 2018 indienen. Dat kan door het sturen van een brief met een motivering van de voordracht. Beargumenteer waarom u vindt dat een persoon, vereniging, bedrijf of instelling een compliment verdiend heeft. Vermeld ‘vertrouwelijk’ op de envelop. De burgemeester reikt de Gemeentecomplimenten uit tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 2019.

Meer informatie over Gemeentecompliment.