Wethouder Coumans plaatst eerste bordje voor Boomleerpad

Home > Actueel in Nederweert > Wethouder Coumans plaatst eerste bordje voor Boomleerpad

Wethouder Coumans plaatst eerste bordje voor Boomleerpad

Meer te weten komen over bomen. Dat willen leerlingen van het ‘groene’ Citaverde College in Nederweert uiteraard heel graag. Ze waren daarom aanwezig bij de plaatsing van het eerste bordje voor een nieuw Boomleerpad. Wethouder Coumans zette daarvoor de schop in de grond in de Pastoor van der Steenstraat. Het bordje is één van de in totaal 25 bordjes die de Stichting Groen Weert en de Bomenstichting gaan plaatsen.

In het Boomleerpad zijn 25 verschillende soorten bomen opgenomen die in het centrum van Nederweert staan. Onder de gekozen exemplaren zitten beeldbepalende en oude bomen, maar ook jongere bomen van slechts 10 jaar oud.

Interesse opwekken

“Met het Boomleerpad willen we burgers meer interesseren voor bomen”, aldus groenopzichter Bram Rulkens. “Daarnaast willen de stichtingen en de gemeente liefhebbers iets bijbrengen over de verschillende variëteiten van bomen binnen Nederweert. Op de bordjes komt de Nederlandse en de wetenschappelijke (Latijnse) naam te staan. Daarnaast heeft ieder bordje een QR-code. Als je deze code scant, krijg je algemene informatie over de soort en variëteit van de desbetreffende boom.”

Foto’s: Nederweert24

Uitbreiden

De informatiebordjes zijn ontworpen en grotendeels gemaakt door vrijwilligers van Stichting Groen Weert en de Bomenstichting. Het scannen van de QR-code leidt naar de internetsite van de Stichting Groen Weert: www.groenweert.nl. Daar is ook de routekaart van het Boomleerpad te vinden. De stichting wil in de toekomst het pad uitbreiden naar andere wijken en kernen binnen de gemeente.

Vele werk

De gemeente Nederweert betaalt de bordjes als blijk van waardering voor het vele werk dat Stichting Groen Weert heeft verricht bij het inventariseren van monumentale en waardevolle bomen. De gegevens worden gebruikt voor het bomenregister en een toekomstige digitale Groene kaart.

Kansrijk in de Wijk

Behalve de leerlingen van Citaverde waren ook deelnemers aan het project Kansrijk in de wijk bij de plaatsing aanwezig. Het project is erop gericht mensen weer mee te laten doen in de huidige arbeidsmarkt.