Uw bladafval kan weer in de korf!

Home > Actueel in Nederweert > Uw bladafval kan weer in de korf!

Uw bladafval kan weer in de korf!

Het is herfst en dat betekent dat u weer bladafval heeft in uw tuin. Vanaf maandag 16 oktober plaatsen we hiervoor weer bladkorven op de gebruikelijke plaatsen. In week 43 legen we de korven voor het eerst.

                                                                           
Alleen bladafval

We willen u erop wijzen dat de bladkorven alleen bedoeld zijn voor het aanbieden van bladafval. In het verleden is namelijk gebleken dat er ook snoeiafval en ander plantaardig materiaal worden aangeboden. Mochten we naast bladafval ook ander groenafval aantreffen in een bladkorf, dan zullen we deze korf verwijderen.

Geen plastic zakken

Ook wordt ieder jaar bladafval in plastic zakken aangeboden in de bladkorven waardoor het bladafval niet meer kan worden afgevoerd als organisch afval. Wij willen u dan ook vragen om de zakken met blad om te schudden in de bladkorf en de plastic zakken thuis in de afvalcontainer te gooien. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Locaties

De bladkorven vindt u op een aantal locaties in elke kern van onze gemeente. Kijkt u op onze website voor het overzicht. Onderstaand kunt u op de plattegrond per kern zien waar de korven staan.