Unieke openlucht voorstelling Ode aan de Peel!

Home > Actueel in Nederweert > Unieke openlucht voorstelling Ode aan de Peel!

Unieke openlucht voorstelling Ode aan de Peel!

Op woensdag 16 augustus vindt op landgoed Philomenahoeve, nabij natuurgebied Sarsven/De Banen Nederweert-Eind, een unieke openlucht voorstelling plaats. Een onvergetelijke kijkervaring met (streek-) muziek, theater en film, dat speciaal is opgezet rond de prachtige bioscoopfilm Portretten uit de Peel.

Avondvullend programma

Bij het vallen van de lange zomeravond verandert de natuur in een decor rondom een groot bioscoopscherm dat opgesteld staat in de open lucht. Arno Adams zet als een Limburgse Jacques Brel de eerste tonen in van het lied Heimwee noa de Piël. En terwijl het daglicht langzaam dooft, nadat geheimzinnige mythische Peelwezens als Witte Wieven, Peelreuzen en ronddolende Romeinen de theatrale vertellingen van Frans van de Pas hebben bevolkt, neemt de film het verhaal van de Peel over…

Film bekroond met een award

Voor deze film volgde de Noord-Limburgse filmregisseur Wiek Lenssen een jaar lang de Venlose meester-fotograaf Jacques Peeters bij zijn werkzaamheden voor Stichting Het Limburgs Landschap. In de film zien we hem in alle seizoenen aan het werk in de Peel. De meester-fotograaf was dertig jaar lang werkzaam als vaste staffotograaf bij Dagblad De Limburger. Hij bouwde in zijn jaren bij de krant op geheel eigen wijze een schitterend fotoarchief op van het dagelijkse leven en de Limburgse cultuur.

Op zoek naar…

Met de bijzondere foto’s van vroeger ging de filmmaker, zelf afkomstig uit deze regio, op zoek naar de mensen die hij zo mooi en oprecht vastlegde. Of hij zocht naar verwanten of nog levende oud-bekenden van de geportretteerden. Op die manier wordt de unieke geschiedenis van de Peelregio ontsloten. De film werd begin dit jaar met een award bekroond op het Limburgs Filmfestival 2017.

Uitvoering in vijf Peelgemeenten

De voorstelling is op woensdag 16 augustus van 20.00 tot 23.00 uur te zien op landgoed Philomenahoeve, nabij Sarsven en de Banen in Nederweert-Eind. Als u de film dan niet kunt zien, geen nood! Er zijn nog voorstellingen in vier andere Peelgemeenten. Op donderdag 10 augustus in Venray (Odapark), op vrijdag 11 augustus in Meijel (park achter d’n Binger), op zaterdag 12 augustus in Horst (Kasteelse Bossen) en op zondag 20 augustus in Helenaveen (kerkveld).

Meer info en reserveren

Bent u een liefhebber van cultuur, natuur, film, muziek en theater in de open lucht? En wilt u ook een onvergetelijke avond hebben? Neem dan een kijkje op www.odeaandepeel.nl en reserveer tijdig kaartjes! Zitplaatsen zijn beperkt (maximaal voor 250 personen). Voor Nederweert geldt de ‘formule picknickmand’: horeca is niet aanwezig, maar u mag uw eigen picknickmand meenemen.

We wensen u heel veel kijkplezier!