Training ‘GOED omgaan met dementie’

Home > Actueel in Nederweert > Training ‘GOED omgaan met dementie’

Training ‘GOED omgaan met dementie’

In uw vrijwilligerswerk of als lid bij een vereniging kunt u te maken krijgen met mensen met dementie, bijvoorbeeld wanneer u werkt in het verzorgingshuis of bij een seniorenvereniging. Maar ook in een sport- of culturele vereniging. Het kan zijn dat een lid van de vereniging deze ziekte krijgt en hierdoor minder goed kan deelnemen. Weet u hoe u dementie kunt herkennen? En hoe u hiermee kunt omgaan? Over deze en andere vragen organiseert Punt Welzijn op 5 en 12 oktober de training ‘GOED omgaan met dementie’.

Voor wie?

Deze training is speciaal gericht op vrijwilligers en leden van vrijwilligersorganisaties. U leert meer over dementie en hoe u ervoor kunt zorgen dat mensen met dementie mee kunnen blijven doen en zich goed voelen bij uw club. Er wordt gewerkt met situaties die voor kunnen komen in de praktijk. Hoe reageert u bijvoorbeeld als iemand niet meer goed mee kan doen met bridgen? En hoe vangt u iemand op die wat verward is? Tijdens de training leert u hoe u goed met hen kunt omgaan en hoe u contact kunt maken met mensen met dementie.

Wanneer?

De training wordt gegeven op 5 oktober in Nederweert (Antonius Veste, Sint Willibrordusstraat 1) en op 12 oktober in Weert (Beekstraat 54), van 19.00 tot 21.30 uur.

Aanmelden

Aanmelden kan vóór 25 september via mantelzorg@puntwelzijn.nl of www.puntwelzijn.nl. Bij de aanmelding kunt u eventueel situaties benoemen in de omgang met mensen met dementie, die u graag besproken zou willen zien. Er zijn geen kosten verbonden aan deze training.